Politijakta som har alt: Flere bilkapringer, to kidnappinger og mye mer

Er dette tidenes villeste politijakt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De av oss som har spilt en del «Grand Theft Auto» opp gjennom åra vil kjenne oss godt igjen i videoen øverst i denne saken.

Den er offentliggjort av politiet i Adelaide og er filmet fra et helikopter mens politistyrker på bakken prøver å få stoppet to unge menn som i ellevill fart gjør alt for å komme seg unna. Toppfarten skal ha vært på 180 kilometer i timen.

Og dette er som tatt ut fra «GTA», spillet som inneholder så mange grafiske voldscener at det i enkelte land er blitt forbudt. Til tross for volden tilbringer en vanlig spiller mesteparten av tiden i spillet enten bak rattet, eller på gata på jakt etter en passende bil.

Derav navnet, selvsagt. «GTA» betyr rett og slett biltyveri. Og måten man stort sett gjør det på i spillet er å stoppe forbipasserende biler, og på voldelig eller truende vis dra den uheldige bilføreren ut for å kapre fartøyet.

Kaprer fire biler Nettopp det er det de to mennene på 20 og 24 år gjør i videoen over. De stakk av fra politiet i Adelaide i Australia og brukte alle triks i «GTA»-håndboka.

Politihelikopteret fant de to i en rød bil, etter at de først hadde stjålet en hvit bil i Mt Gambier. Men heller ikke den røde bilen får gleden av å være fluktbil lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer