Politijakta som har alt: Flere bilkapringer, to kidnappinger og mye mer

Er dette tidenes villeste politijakt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De av oss som har spilt en del «Grand Theft Auto» opp gjennom åra vil kjenne oss godt igjen i videoen øverst i denne saken.

Den er offentliggjort av politiet i Adelaide og er filmet fra et helikopter mens politistyrker på bakken prøver å få stoppet to unge menn som i ellevill fart gjør alt for å komme seg unna. Toppfarten skal ha vært på 180 kilometer i timen.

Og dette er som tatt ut fra «GTA», spillet som inneholder så mange grafiske voldscener at det i enkelte land er blitt forbudt. Til tross for volden tilbringer en vanlig spiller mesteparten av tiden i spillet enten bak rattet, eller på gata på jakt etter en passende bil.

Derav navnet, selvsagt. «GTA» betyr rett og slett biltyveri. Og måten man stort sett gjør det på i spillet er å stoppe forbipasserende biler, og på voldelig eller truende vis dra den uheldige bilføreren ut for å kapre fartøyet.

Kaprer fire biler Nettopp det er det de to mennene på 20 og 24 år gjør i videoen over. De stakk av fra politiet i Adelaide i Australia og brukte alle triks i «GTA»-håndboka.

Politihelikopteret fant de to i en rød bil, etter at de først hadde stjålet en hvit bil i Mt Gambier. Men heller ikke den røde bilen får gleden av å være fluktbil lenge.

Med politihelikopteret over seg kommer de to nemlig til et veikryss og blir stående fastklemt.  Da hopper de rett og slett ut og rekvirerer bilen ved siden av.

Kollisjoner, spikermatte og mye mer I løpet av biljakten gjør de dette fire ganger, og forsøker seg på det samme ytterligere en rekke ganger.

To uheldige personer ble også kidnappet under biljakten. De rakk rett og slett ikke å komme seg ut av bilen de satt i for forbryterne hadde satt klampen i bånn og fått fart på kjerra.

Politijakten inneholder imidlertid så mange elementer at det blir vanskelig å ramse dem opp her. Men her er det både flere kollisjoner, spikermatter og punkterte dekk, samt forbrytere som kjører videre på flate dekk, kaster seg ut av bilen midt på motorveien og mye mer.