Politiken beklager krenkelse av muslimer

Den danske avisa Politiken har inngått et forlik med muslimske grupper.

FORLIK: Forsiden på politiken.dk i dag.
FORLIK: Forsiden på politiken.dk i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Den danske avisa Politiken har inngått et forlik med muslimske grupper og beklager at muslimer ble krenket da den gjenopptrykket Muhammed-karikaturene i 2008.

Forliket er inngått mellom Politiken og åtte organisasjoner som representerer i alt 94.923 etterkommere av profeten Muhammed.

Avisa frasier seg ikke retten til å gjenopptrykke tegningene, og den ber ikke om unnskyldning for å ha trykket dem. Derimot beklager avisa den krenkelsen muslimer har følt i saken. Ifølge den saudiarabiske advokaten som representerer de åtte organisasjonene, er dette tilstrekkelig.

Politikens sjefredaktør Tøger Seidenfaden mener Politiken ikke har gitt avkall på ytringsfriheten med forliket.

Blant danske politikere møter forliket derimot sterk fordømmelse.

- Det er vanvittig. Det er krenkelser i mediene hver eneste dag. Slik er ytringsfriheten, sier leder Helle Thorning-Schmidt i Socialdemokratiet til Politiken.

Hun får støtte fra leder Villy Søvndal i Socialistisk Folkeparti, som er enig i at man ikke kan forhandle om ytringsfriheten.

Peter Christensen i regjeringspartiet Venstre mener det er «underlig at Politiken har behov for å beklage», mens Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard kaller situasjonen absurd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.