Politiker: - Islam hører ikke hjemme i Tyskland

Slapp «bomben» på en integrasjonskonferanse i Berlin.

VIL IKKE HA ISLAM I TYSKLAND: Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for CDU i Tyskland, mener Islam ikke hører hjemme i Tyskland. Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
VIL IKKE HA ISLAM I TYSKLAND: Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for CDU i Tyskland, mener Islam ikke hører hjemme i Tyskland. Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Islam hører ikke hjemme i Tyskland, sier en ledende konservativ tysk politiker. Uttalelsen kan føre til økt spenning mellom det kristne flertallet og det muslimske mindretallet i landet, mener en av hans motstandere.

Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for det kristeligdemokratiske regjeringspartiet CDU, sa på en konferanse om integrasjon av muslimer torsdag at islam «ikke er en del av den tyske tradisjonen». Men det betyr ikke at muslimene skal fratas rettigheter, understreket han.

Rettigheter - Muslimene hører til her, og som statsborgere har de selvsagt rettigheter på linje med alle andre, sa Kauder ifølge avisen Passauer Neue Presse. CDU-politikeren var en av talerne på integrasjonskonferansen i Berlin.

- Volker Kauder er en av de konservatives siste forsvarere. Han plasserer en bombe under konferansen, ved å nedvurdere og marginalisere alle muslimer i Tyskland, mener den sosialdemokratiske parlamentarikeren Thomas Opperman.

Koranstrid Et sentralt tema på Berlin-konferansen var ultrakonservative muslimers planer om å dele ut gratis eksemplarer av koranen i hele Tyskland. De såkalte salafistene vil gi bort muslimenes hellige bok blant annet til skolebarn og innsatte i fengslene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer