Politiker: - Islam hører ikke hjemme i Tyskland

Slapp «bomben» på en integrasjonskonferanse i Berlin.

VIL IKKE HA ISLAM I TYSKLAND: Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for CDU i Tyskland, mener Islam ikke hører hjemme i Tyskland. Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
VIL IKKE HA ISLAM I TYSKLAND: Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for CDU i Tyskland, mener Islam ikke hører hjemme i Tyskland. Foto: JOHANNES EISELE / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islam hører ikke hjemme i Tyskland, sier en ledende konservativ tysk politiker. Uttalelsen kan føre til økt spenning mellom det kristne flertallet og det muslimske mindretallet i landet, mener en av hans motstandere.

Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for det kristeligdemokratiske regjeringspartiet CDU, sa på en konferanse om integrasjon av muslimer torsdag at islam «ikke er en del av den tyske tradisjonen». Men det betyr ikke at muslimene skal fratas rettigheter, understreket han.

Rettigheter - Muslimene hører til her, og som statsborgere har de selvsagt rettigheter på linje med alle andre, sa Kauder ifølge avisen Passauer Neue Presse. CDU-politikeren var en av talerne på integrasjonskonferansen i Berlin.

- Volker Kauder er en av de konservatives siste forsvarere. Han plasserer en bombe under konferansen, ved å nedvurdere og marginalisere alle muslimer i Tyskland, mener den sosialdemokratiske parlamentarikeren Thomas Opperman.

Koranstrid Et sentralt tema på Berlin-konferansen var ultrakonservative muslimers planer om å dele ut gratis eksemplarer av koranen i hele Tyskland. De såkalte salafistene vil gi bort muslimenes hellige bok blant annet til skolebarn og innsatte i fengslene.

Av den tyske befolkningen på vel 82 millioner er rundt fire millioner muslimer, og halvparten av disse har tysk statsborgerskap. Mange av dem kom til Tyskland fra Tyrkia på 1960- og 70-tallet, og har gitt solide bidrag til velstanden i landet. (©NTB)