Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker-advokat: Siktelse kom som lyn fra klar himmel

Den tidligere topp-politikeren fra Troms nekter straffskyld.

FENGSLET: Den tidligere topp-politikeren ble før helga fengslet for én uke i Nord-Troms tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
FENGSLET: Den tidligere topp-politikeren ble før helga fengslet for én uke i Nord-Troms tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikeren fra Troms som er varetektsfengslet i en uke siktet for sedelighetslovbrudd, sier siktelsen kom som lyn fra klar himmel.

Den siktede mannen er tidligere etterforsket for lignende type overtredelse, noe som ble henlagt ut fra bevisets stilling, skriver Nettavisen.

Mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, sier til Nettavisen at hans klient ikke erkjenner noe skyld og at han stiller seg uforstående til det han er siktet for. De anmeldte forholdene skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015.

- Dette er alvorlige anklager, men min klient er en rolig og sindig mann som samarbeider med politiet. Jeg forventer at politiet har dette som høyeste prioritet, slik at min klient blir løslatt torsdag 11. januar, sier forsvareren.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om saken, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen ved Tromsø politistasjon mandag. Hun understreker imidlertid at saken har høy prioritet, siden politiet ønsket to ukers varetekt, men bare fikk én uke.

Forsvareren sier de vil motsette seg ytterligere varetektsfengsling.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!