Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker drept i Kenya

I dag starter politikerne forhandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyas rivaliserende partier innleder i dag formelle forhandlinger i et forsøk på å få slutt på volden som herjer i landet.

Forhandlingene mellom president Mwai Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga skal ledes av FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, opplyser en talsmann for FN.

Natt til i dag ble opposisjonspolitikeren Mugabe Were skutt og drept av væpnede menn utenfor sitt hjem i Nairobi.

Were tilhørte Odingas parti og var nyvalgt medlem av nasjonalforsamlingen. Han er den første parlamentarikeren som er blitt drept i voldsbølgen etter det omstridte gjenvalget av president Mwai Kibaki 27. desember.

- Drapet ser ut til å ha tilknytning til voldsbølgen etter valget, sier en lokal politisjef.

I morges støtte gjenger fra ulike etniske grupper sammen i den store Kibera-slummen i Nairobi. Ifølge vitner dreide det seg om hevnaksjoner etter drapene i Riftdalen-regionen.

- Det er grupper som går løs på hverandre med buer og spyd, sier en beboer til Reuters. Minst to personer lå døde igjen med kuttskader, mens en tredje var alvorlig skadet etter å ha blitt tvangsomskåret.

Over 900 mennesker er til nå blitt drept i voldsbølgen i Kenya, og minst 250.000 mennesker er drevet på flukt.

BRUTALT: Kenyanske menn fra Luo-stammen bevæpnet med macheter og steiner stanset i går all trafikk ut av byen Naivasha. Alle biler på vei ut fra byen ble stanset på jakt etter mennesker fra Kikuyu-stammen. Foto: Scanpix
BRUTALT: Kenyanske menn fra Luo-stammen bevæpnet med macheter og steiner stanset i går all trafikk ut av byen Naivasha. Alle biler på vei ut fra byen ble stanset på jakt etter mennesker fra Kikuyu-stammen. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media