Politiker driver ulovlig

Frp-politiker Sissel Dagslet driver hospits i Oslo uten at de ansatte har arbeidskontrakter. - Jeg beklager dette sterkt og skal ordne opp i det straks, forsikrer hun overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kommunen kjøper tjenester av kriminelle, tordner Erling Folkvord. I samarbeid med kommuneforbundet har han laget en rapport over hospitsnæringen i Oslo. Rapporten feller en hard dom over næringen:

 • ulovlige arbeidstidsordninger
 • beboere som blir satt til arbeid
 • mangel på arbeidskontrakter.
 • tidligere straffete blant eiere og driftspersonell

  En av dem som får sterk kritikk i rapporten er Sissel Dagslet. Hun driver hospitset Sofistic Hotell på Grünerløkka i Oslo. Dagslet er samtidig bystyremedlem for Frp og vararepresentant på Stortinget. Hun har fire ansatte, men bare én av dem har arbeidskontrakt. Det strider mot arbeidsmiljøloven.

  Handlet i god tro


  - Jeg legger meg helt flat og beklager sterkt at jeg ikke har ordnet opp i dette. Jeg handlet i god tro.

  - Men dette burde du jo visst. Du har jo vært arbeidsgiver i fem år?

  - Ja, det innrømmer jeg. Jeg har derfor tatt kontakt med en advokat i dag for å lage arbeidskontrakter.

  Hun leier ut 24 rom, har nesten alltid fullt belegg og krever 10500 kr i måneden per rom.

  - Det er jo ganske stivt for ti små kvadratmeter?

  - Da glemmer du alt det vi inkluderer i leien: Vi vasker rommet og klærne deres, lar dem ringe gratis til familien og arrangerer sosiale sammenkomster i høytidene.

  Store utgifter


  Jeg har fire ansatte å lønne og betaler i tillegg 30000 kroner hver måned i vedlikehold. Da blir det ikke mye igjen i overskudd, sier Dagslet som tar ut om lag 200000 kroner i lønn.


  Da er det nok mer profitt for personen som leier ut en 53 kvadratmeter stor fireroms leilighet i Gamlebyen i Oslo. Leiligheten ble kjøpt i 1998 for 780000 kroner. Ifølge Folkvords rapport leies den ut til fire sosialklienter for 511000 kroner i året! Det er 42500 kroner i månedsleie, mens markedsleien ligger nærmere 8000 kroner.

  Kommunen betaler


  Det er noen få personer som står bak elleve av byens hospitser. Disse vil i år motta 52 millioner kroner fra kommunen, mens markedsleien i rapporten beregnes til 18 millioner kr. Selv om hospitseierne skal dekke utgifter til vedlikehold, lønn etc, hevder Folkvord at de vil sitte igjen med 17 millioner kr mer enn ved vanlig utleie.