Oppfordret alle til å ikke reise:

Politiker-ektemannen på fest i Pakistan

Høyre-politiker Afshan Rafiq ba folk om å ikke reise til utlandet i påsken. Samtidig er ektemannen, Høyre-politiker Aamir Javed Sheikh, i Pakistan.

- IKKE REIS: Høyre-politiker Afshan Rafiq frarådet alle å reise i påska, samtidig som politiker-ektemannen hennes var i bryllup i Pakistan. Video: Privat / NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På NRKs «Debatten» torsdag var temaet at helsemyndighetene frykter økt smitte i påsken, og det ble diskutert hvorfor smitten er så høy blant norsk-pakistanere.

I løpet av tolv dager ankom 30 000 personer med fly fra utlandet. 200 av disse kom fra Pakistan, og tolv prosent av dem var smittet med covid-19.

Høyre-politiker Afshan Rafiq var blant dem som deltok på «Debatten».

Her kom hun med følgende uttalelse:

- Jeg har en innstendig oppfordring til alle, prøv å følg smittevernreglene. Har dere planer om å reise i påsken, er det en sterk oppfordring om å ikke gjøre det. Vi har et felles ansvar for å få ned smitten og redde liv, det må vi alle gjøre. Det er mange barn og unge der ute som ikke har vært på skole eller møtt venner. Eldre som ikke møter venner. Mange har blitt permitterte og mistet arbeid. Vi må ta dette på alvor og ha samvittighet til å ikke dra ut av landet og komme tilbake med smitte.

Bekrefter reise

Dagbladet har mottatt tips om at ektemannen Aamir Javed Sheikh, også Høyre-politiker i Oslo, er i et bryllup i Pakistan denne helga. Det er også videoer av dette på sosiale medier, som viser at han er en av få som brukte munnbind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer