Politiker fra ytre høyre skjøt mot afrikanske migranter - så gjorde han fascisthilsen

Luca Traini (28) stilte i fjor til valg for partiet Lega Nord. I dag skjøt han mot migranter på gata i Italia.

SKADD: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell. Totalt ble seks personer skadd i angrepet - tilstanden er livstruende for en av dem. Foto: ANSA / AP / NTB scanpix
SKADD: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell. Totalt ble seks personer skadd i angrepet - tilstanden er livstruende for en av dem. Foto: ANSA / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var Lega Nord-politikeren Luca Traini (28) som åpnet ild mot afrikanske migranter i den italienske byen Macerata i dag.

Luca Traini var i fjor kandidat for Lega Nord ved kommunestyrevalget. Etter angrepet gikk han ut av bilen og gjorde en fascistisk hilsen, skriver italienske medier.

Fem menn og én kvinne, alle utlendinger, ble skadd. Tilstanden er livstruende for en av dem, ifølge Maceratas ordfører Romano Carancini.

Svært kontroversielt

Det ble tidlig antatt at det kunne ligge et rasistisk motiv bak skyteangrepet. Tidligere denne uken ble nemlig en italiensk kvinne funnet drept og partert i Macerata. Den hovedmistenkte i denne saken er en migrant fra Nigeria.

Partiet er mot innvandring og EU, og for større provinsielt selvstyre. Lega Nord er en del av eksstatsminister Silvio Berlusconis høyrekoalisjon, som leder på meningsmålingene før det i mars skal avholdes valg på ny nasjonalforsamling.

Partiet er en del av den såkalte «Bevegelsen for et Europa av nasjoner og frihet (MENL)», som samler partier som Nasjonal front (Frankrike), Frihetspartiet (Østerrike) og PVV (Nederland).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer