Politiker fra ytre høyre skjøt mot afrikanske migranter - så gjorde han fascisthilsen

Luca Traini (28) stilte i fjor til valg for partiet Lega Nord. I dag skjøt han mot migranter på gata i Italia.

SKADD: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell. Totalt ble seks personer skadd i angrepet - tilstanden er livstruende for en av dem. Foto: ANSA / AP / NTB scanpix
SKADD: En av de skadde får hjelp av ambulansepersonell. Totalt ble seks personer skadd i angrepet - tilstanden er livstruende for en av dem. Foto: ANSA / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var Lega Nord-politikeren Luca Traini (28) som åpnet ild mot afrikanske migranter i den italienske byen Macerata i dag.

Luca Traini var i fjor kandidat for Lega Nord ved kommunestyrevalget. Etter angrepet gikk han ut av bilen og gjorde en fascistisk hilsen, skriver italienske medier.

Fem menn og én kvinne, alle utlendinger, ble skadd. Tilstanden er livstruende for en av dem, ifølge Maceratas ordfører Romano Carancini.

Svært kontroversielt

Det ble tidlig antatt at det kunne ligge et rasistisk motiv bak skyteangrepet. Tidligere denne uken ble nemlig en italiensk kvinne funnet drept og partert i Macerata. Den hovedmistenkte i denne saken er en migrant fra Nigeria.

TATT HÅND OM: Luca Traini fotografert etter pågripelsen. Foto: NTB scanpix
TATT HÅND OM: Luca Traini fotografert etter pågripelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Partiet er mot innvandring og EU, og for større provinsielt selvstyre. Lega Nord er en del av eksstatsminister Silvio Berlusconis høyrekoalisjon, som leder på meningsmålingene før det i mars skal avholdes valg på ny nasjonalforsamling.

Partiet er en del av den såkalte «Bevegelsen for et Europa av nasjoner og frihet (MENL)», som samler partier som Nasjonal front (Frankrike), Frihetspartiet (Østerrike) og PVV (Nederland).

Attilio Fontana, partiets førstekandidat i Lombardia i Nord-Italia, uttalte seg nylig om Italias «hvite rase», ifølge NTB.

- Dette er ikke et spørsmål om å være fremmedfiendtlig eller rasistisk, vi kan ikke ta imot alle fordi vi kan ikke få alle til å passe inn i landet, sa han i et intervju med partiets egen radiokanal Radio Padania.

Kom kjørende

Det var ved 11-tida et to menn i en svart Alfa Romeo kom kjørende, og en av dem åpnet ild. Mannen skjøt og såret to unge afrikanske migranter. Ifølge avisa Corriere della Sera ble en annen migrant og en afrikansk kvinne skutt litt seinere.

Myndighetene i byen opplyser ifølge NTB at den mistenkte 28-åringen ble pågrepet rundt to timer etter at skytingen begynte. Alle ofrene er utlendinger, melder politiet.

Ordføreren ba folk holde seg innendørs før den antatte gjerningsmannen ble pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Det er en væpnet mann i en bil som skyter i byen, skrev Carancini på Facebook.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer