Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker i dobbeltrolle

Venstres stortingsrepresentant Terje Johansen som sitter i finanskomiteen, står også på Orklas lønningsliste, melder TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et år siden inngikk Johansen kontrakt med Orkla DM, en heleid undergruppe av Orkla Media, der han arbeider som konsulent. Han sitter dessuten i styrene for fire Orkla-bedrifter.

I fjor fikk Johansen utbetalt til sammen 200 000 kroner i lønn og honorarer av Orkla-konsernet i tillegg til lønnen som stortingsrepresentant på om lag 400 000 kroner.

Johansen representerer et av regjeringspartiene i finanskomiteen. Det betyr at han sitter meget sentralt under behandlingen av statsbudsjettet.

- Jeg ser at dette kan ha betenkelige sider, og de har jeg vurdert, sier Johansen til TV 2.

Han mener at så lenge det er full åpenhet om dette, må stortingsrepresentanter ha anledning til å delta i livet utenfor Stortinget.

Johansen har tidligere arbeidet i Orkla, først som direktør og senere som konsulent og rådgiver i mange år.

I tillegg til stortingslønnen og honorarene fra Orkla, tjente Johansen i fjor ytterligere 100 000 kroner ved å jobbe for flere småbedrifter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling