MYSTISK: Plastikkanda Ap-politiker Ronny Wilhelmsen sendte nedover elva kilte seg fast mellom noen steiner, øverst og midt i bildet. Men hva lurer under vannflata nederst til høyre? Foto: Ronny Wilhelmsen
MYSTISK: Plastikkanda Ap-politiker Ronny Wilhelmsen sendte nedover elva kilte seg fast mellom noen steiner, øverst og midt i bildet. Men hva lurer under vannflata nederst til høyre? Foto: Ronny WilhelmsenVis mer

Ronny Wilhelmsen tok mystisk blinkskudd

Politiker la ut bilde fra andeløp. Så oppdaget folk noe mystisk i elva

Folk slet med å se den gule plastikkanda i elva. Jenteansikter, derimot...

Arbeiderpartipolitiker på både Fylkestinget og Sametinget, Ronny Wilhelmsen, hadde kjøpt ei plastikkand og deltok i et andeløp i regi av Tverrelvdalen skole- og ungdomskorps, skriver iFinnmark.

Det kunne ha gått bedre med den kunstige anda nedover elva, og Wilhelmsen la ut bilde og tekst på Facebook:

«Første and i andeløpet :) men den havarerte... Den er ca midt i bildet bak en stein, slik at bare en liten del av det gule hodet stikker fram ;)»

Hans følgere på Facebook slet forøvrig med å se politikerens and på bildet, men de så noe annet og påfallende mystisk:

«Jeg vet ikke hva det er meningen at jeg skal se her, men det er et helt tydelig jenteansikt midt på bildet, helt til høyre», skrev en kvinne i kommentarfeltet.

Naturlig forklaring

- Da først så jeg det selv, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

- Man ser helt tydelig et jenteansikt på bildet.

Selv om Wilhelmsen hadde de underjoriske, eller «gofihtar» som det heter på samisk, på pensum da han vokste opp i Porsanger, er han skråsikker på at ansiktet i elva har sin helt naturlige forklaring.

- Det er faktisk de som hevder å se ansiktene til to unge jenter på bildet. Ser man på det litt nærmere, skal det være mulig å se ansiktet til ei jente med åpen munn, rett over hodet til jenta som synes mer tydelig. Dette er nok naturlige refleksjoner i vannet. Man ser jo på bildet at det ligger noen lyse steiner på land.

Druknede jenter

Wiljelmsen lar seg heller ikke vippe av pinnen av at noen i Alta har fortalt ham at det skal ha druknet to jenter i akkurat denne elva.

- Nå har jeg jo ikke sjekket om dette faktisk stemmer. Likevel er det slik at refleksjoner kan føre til at man plutselig ser ansikter i fjell eller vann. Naturen er artig sånn sett. Det er nok slik sagnene om troll har oppstått, sier Wilhelmsen.