Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker-lønn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Stortingets lønnskommisjon ønsker å granske stortingsrepresentantenes frynsegoder. Kommisjonens leder Reidar Webster sa til Dagbladet onsdag at han hadde merket seg at representanter har goder som ikke er kjent for offentligheten. Han vil at kommisjonen skal undersøke om det har utviklet seg et hemmelig lønnssystem for politikerne på Løvebakken.
  •  Dette gjør kommisjonen rett i. Stortingspolitikere og statsråder skal ha anstendig lønn, og det gamle system da Stortinget selv fastsatte den, førte nok til at deres godtgjørelse ble liggende etter lønnsutviklingen ellers i samfunnet. I dag har representantene en rimelig god lønn. Men i tillegg praktiserer stortingsgruppene en egen lønnspolitikk, basert på den statlige partistøtten. Enkelte representanter har fått solide frynsegoder. Ingen er tjent med at det utvikler seg en politisk klasse som befinner seg økonomisk godt over folk flest. For å hindre en slik utvikling bør partigruppenes regnskaper være åpne for innsyn. Det må Webester-kommisjonen bidra til.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media