Politiker lurt av Vy-parodi

Elin Rodum Agdestein gikk fem på da VyTravel skrev at togene skulle bli dieseldrevne.

LURT AV «FALSK» VY: Høyre-politiker ble lurt av VyTravel-kontoen til Jonas Ali Ghanizadeh. Foto: Skjermdump Twitter og Berit Roald / NTB scanpix
LURT AV «FALSK» VY: Høyre-politiker ble lurt av VyTravel-kontoen til Jonas Ali Ghanizadeh. Foto: Skjermdump Twitter og Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Dagbladet har tidligere omtalt parodi-striden mellom Vy (tidligere NSB) og Jonas Ali Ghanizadeh fra Vadsø, som står bak twitterkontoen VyTravel.

Striden fikk sitt punktum da Vygruppen i går varslet at de ikke vil ta rettslige skritt mot Ghanizadeh.

Twitterkontoen til Ghanizadeh er en parodi på Vy, og Vy har derfor fryktet at mange vil misforstå og tro at tullet hans er skrevet av dem og deres konto - Vygruppen.

Og nettopp det gjorde stortingsrepresentant og Høyre-politiker Elin Rodum Agdestein.

«Hva med klimautslippene!»

VyTravel kunne nemlig opplyse om følgende:

«Grunnet de høye strømprisene har Vy iverksatt et prosjekt for å bygge om våre elektriske tog til dieseldrift. I en overgangsfase må vi derfor øke billettprisene med cirka 15 prosent for å finansiere ombyggingen.»

Det fikk politikeren til å reagere, og hun var raskt ute med å kommentere.

«Det virker som et skritt i feil retning å bygge om til diesel. Hva med klimautslippene!» skrev Agdestein.

Hun ba VyTravel redegjøre for hvorfor diesel er bedre enn elektrisitet på jernbanen.

Da fikk hun dette svaret:

«Det er en mer robust løsning for å møte morgendagens utfordringer. Vy tror på diesel som en del av det grønne skiftet.»

BLE LURT: Elin Rodum Agdestein lot seg lure av Vy-parodien. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons
BLE LURT: Elin Rodum Agdestein lot seg lure av Vy-parodien. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons Vis mer

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Agdestein fredag. Til Trønder-Avisa sier hun at hun ganske raskt etter den siste meldinga oppdaget at hun hadde gått fem på.

- Da tenkte jeg bare: Uups! Ah, så klart! Det er satire! Jeg fikk meg en god latter, og såpass selvironi må man ha. Det virker som de som driver kontoen ble ganske fornøyd med oppmerksomheten det fikk i hvert fall, sier hun til avisa.

Protest

Ghanizadeh har tidligere fortalt Dagbladet at han opplevde episoden som morsom, og at det ikke er mange som har tatt feil av ham og den ekte Vy-kontoen.

- Ingen har kommet med en genuin henvendelse som egentlig skulle til Vy. Da hadde jeg sendt dem dit og forklart at dette er tull.

VyTravel har i skrivende stund over 16 000 følgere på Twitter. Til sammenlikning har Vygruppen litt over 1500 følgere.

Da Dagbladet først skrev om parodikontoen på onsdag hadde den imidlertid «bare» 9000 følgere.

STARTET VY-PARODI: Jonas Ali Ghanizadeh står bak twitterkontoen VyTravel. Foto: Privat
STARTET VY-PARODI: Jonas Ali Ghanizadeh står bak twitterkontoen VyTravel. Foto: Privat Vis mer

Vadsø-mannen har tidligere fortalt at Twitterkontoen er en liten protest mot hvordan selskaper kommuniserer i det offentlige ordskiftet. Han legger ikke skjul på at han kommer til å fortsette med kontoen.

- Jeg fortsetter til det blir hurtigtog til fylkeshovedstaden Vadsø, alternativt at jeg blir lei eller går tom for materiale. Men jeg tror ikke det er fare for at jeg går tom, sier han.