Politiker mistenkt for å ha tent på eget hus

Under angrepsbølge mot eget parti.

 NEKTER Å KOMMENTERE:  Sverigedemokraternas Frida Grundström mistenkes for å ha iscenesatt et attentat mot seg selv. Foto: Expressen
NEKTER Å KOMMENTERE: Sverigedemokraternas Frida Grundström mistenkes for å ha iscenesatt et attentat mot seg selv. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I høst ble det svenske nasjonalistiske partiet Sverigedemokraterna utsatt for flere tilfeller av hærverk og attentater.

En av de som gikk tydeligst ut i pressen og fortalte om heksejakten var medlemmet Frida Grundström. 29. august varslet hun politiet om at noen hadde satt fyr på døra til hennes leilighet.

Attentatet ble satt i sammenheng med flere angrep fra venstreekstremister.

Nå er hun mistenkt for selv å ha påsatt brannen, skriver Expressen.

Mistankene kom raskt etter at det ble kjent at hun hadde bevart såpass ro at hun klarte å avbilde det hele, skriver avisa videre.

- Jeg må være veldig forsikitg med hva hva jeg forteller nå på grunn av etterforskningen, sier Charlotte Ahlberg fra svensk påtalemyndighet.

Samtidig er det nå bekreftet at Grundström har fått en forsvarer. Politikeren ønsker selv ikke å kommentere saken. I en epost til avisa skriver hun:

«Jeg fikk vite om at jeg er mistenkt for dette gjennom Expressen. Jeg har ikke en gang fått tildelt advokat», skriver hun.

Sjefen for sikkerhet i partiet, Bengt Malmberg, sier at det hele ikke «låter bra».

- Det er klart at det er skadelig om en person mistenkes for å ha stått bak dette selv. Det er utenkelig for meg å gjøre noe sånt. Det finnes ikke i min verden, sier han.