Danmark

Politiker overrasker: - Henges nok ikke opp

Rett i forkant av valget, deler lokalpolitikeren intimt bilde.

VALGPLAKAT: Slik ser valgplakaten til den danske lokalpolitikeren Nana Harring ut. Bildet hun delte på Instagram nylig, viser mye mer. Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB
VALGPLAKAT: Slik ser valgplakaten til den danske lokalpolitikeren Nana Harring ut. Bildet hun delte på Instagram nylig, viser mye mer. Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB Vis mer
Publisert

16. november er det duket for lokalvalg i den danske byen Aarhus, hvor byen skal velge 31 nye medlemmer til sitt eget byråd.

I den forbindelse har det blitt hengt opp flere bilder av politikeren Nana Harring, som representerer Dansk Folkeparti, på byens lyktestolper.

Det er imidlertid ikke dette bildet som vekker mest oppsikt, men bildet Harring la ut på sin egen Instagram-profil dagen før.

Her sitter hun i en stol iført en sort, gjennomsiktig bodystocking med blonder.

- Det er den samme dyktige fotografen som har tatt bildet på min valgplakat, som har tatt dette. Men dette bildet henges nok ikke opp på lyktestolpene, skriver politikeren.

- Sier ikke noe om egenskapene mine

Til danske BT, som først omtalte saken, forklarer Harring at bildet i utgangspunktet ble lagt ut for moro skyld, men at det også ligger en annen forklaring bak.

- Jeg tror ikke at man må endre seg selv, selv om man ønsker å endre samfunnet. Jeg tror at jeg har noen konkrete ting jeg vil endre for å gjøre Aarhus til et bedre sted å være. Det endrer seg ikke selv om jeg legger ut et bilde av meg selv i en bodystocking, sier hun til avisa.

Hun forklarer deretter at hun ikke er redd for å miste noen stemmer på grunn av bildet.

- Stemmene jeg potensielt kan miste, har jeg sannsynligvis mistet på forhånd, ettersom jeg er den jeg er. Det vil jeg ikke endre på.

Hun kommer også med et stikk til dem som forhåndsdømmer henne på grunn av bildet.

- Det at jeg legger ut lettkledde bilder på Instagram, sier ikke noe om egenskapene mine som politiker.

Bilder ble spredt

Dette er ikke første gangen at lokalpolitikeren havner i medienes søkelys på grunn av lettkledde bilder.

I april i år fortalte hun åpenhjertig om hvordan flere private bilder og videoer av henne ble spredt på sosiale medier i 2017.

- Jeg tror det er det verste jeg har opplevd i hele mitt liv, fortalte Harring til TV-kanalen TV Midtvest.

Bildene ble lagt ut på intranettet til Harrings skole, og kunne på den måten bli sett av både elever og lærere, og var bare en av flere saker, der en mann ble etterforsket for å ha stjålet private og intime bilder fra 500 danske kvinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer