Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker pågrepet i helerisak med Imran Saber

Politiet undersøker mulig hvitvasking knyttet til politikerens bedrift.

PÅGREPET: Imran Saber (innfelt) ble pågrepet i formiddag, men det er uklart hva han er siktet for. Politiadvokat Asmund Riegels, her under rettsmøtet der Saber skulle ha vært tiltalt i januar, vil ikke bekrefte hvem som er pågrepet. Foto: FINEST.SE / HARALD S. KLUNGTVEIT
PÅGREPET: Imran Saber (innfelt) ble pågrepet i formiddag, men det er uklart hva han er siktet for. Politiadvokat Asmund Riegels, her under rettsmøtet der Saber skulle ha vært tiltalt i januar, vil ikke bekrefte hvem som er pågrepet. Foto: FINEST.SE / HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politiker som også er kjent som forretningsmann er pågrepet og siktet for grovt heleri i samme sak som straffedømte Imran «Skrue» Saber (37), opplyser flere sentrale kilder til Dagbladet. Også Saber ble pågrepet i formiddag.

Politiet jobber i ettermiddag ennå med ransaking av politikerens forretningsadresser, etter det Dagbladet erfarer.

Det skal blant annet være gjort omfattende dokument- og databeslag i saken.

Politikeren ble pågrepet i en koordinert politiaksjon der mannskaper fra Spesielle operasjoner ved Seksjon for organisert kriminalitet slo til i morges.

Etter det Dagbladet får opplyst undersøker etterforskerne blant annet opplysninger om mulig hvitvasking av penger i en større bedrift politikeren lenge var involvert i, der politiet mener å ha funnet en kobling til Saber - en av Norges mest kjente straffedømte.

Dagbladet har vært i kontakt med en advokat forretningsmannen tidligere har benyttet, men advokaten var da ikke kjent med pågripelsen.

To pågripelser Politiet vil ikke kommentere hvem som er pågrepet, men bekreftet i formiddag at det pågikk en omfattende aksjon.

- Vi har pågrepet to personer i en planlagt aksjon i Oslo, og det pågår nå ransakinger i boliger og forretningsadresser i Oslo. Det ligger en selvstendig siktelse til grunn i denne saken, sier politiadvokat Asmund Riegels til Dagbladet.

Han opplyste i 12-tida at de siktede ennå ikke var avhørt.

- Pågripelsene forløp uten dramatikk, med etterforskere og mannskap fra Spesielle operasjoner (SO). Vi får også bistand fra blant andre datakrimenheten til å gjennomgå beslag, sier Riegels.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan de siktede stiller seg til siktelsen.

- Vi avventer ransakingene før de siktede blir avhørt senere i dag, opplyser politiadvokaten.

Møtte ikke i rettssak Saber er fra før tiltalt for heleri i en annen sak, og var en periode etterlyst for stevning i helerisaken, som omfatter store deler av hans voksne liv. Den straffedømte 37-åringen dukket aldri opp da rettssaken skulle starte 6. januar. Etter et lengre opphold i Dubai dukket imidlertid Saber igjen opp i oslo, og ble da lovlig stevnet.
Heleri-tiltalen mot Saber lyder på grovt heleri av 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009. I tillegg er han tiltalt for ulovlig finansieringsvirksomhet og ågerrenter, ved å utnytte en rekke desperate låntakere som gikk med på avtaler om rundt ti prosent månedlig rente. 

Tiltalen omfatter også trusler. «Vet du ikke hvem jeg er og hva slags venner jeg har? Jeg skal knuse skallen din. Jeg skal ta deg», skal Saber ha sagt til en vekter som ble tilkalt under en krangel om et pengeuttak i en postbankfilial på Youngstorget i 2010. Også en sjef i et inkassoselskap skal samme år ha fått klar beskjed om at han måtte være klar over hvem han hadde med å gjøre.

- Dere kan bare google meg og se hva jeg har vært med på tidligere, skal Saber ha sagt.

Også Sabers mor (61) og storebror (39) er tiltalt i heleridelen av saken. Som følge av etterforskningen er det tatt heftelser i verdier som tilsvarer det påståtte heleribeløpet på 4,4 millioner kroner for Imran Sabers del. Dette dreier seg om blant annet leiligheter, kontantbeløp, eksklusive klokker og gullsmykker.