Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker siktet for seksuelle overgrep mot flere barn

Nekter straffskyld. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politiker i begynnelsen av 40-årene er pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot flere barn, skriver Bergensavisen.

Tusenvis av overgrepsbilder
Overgrepene mot barna skal ha funnet sted på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

Mannen sitter i kommunestyret i en hordalandskommune.

Han ble pågrepet i begynnelsen av april. Ifølge BA skal politiet under en ransaking ha funnet tusenvis av overgrepsbilder hos mannen.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet overgrepsmateriale hos ham. Vi holder fortsatt på med å gå gjennom materialet, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til BA.

Knutsen-Berge bekrefter at det er snakk om overgrep på flere barn. Det yngste barnet skal ha vært i fireårsalderen da de angivelige overgrepene startet.

- Vi jobber med å avdekke om siktede har begått flere overgrep, samt gjennomføre avhør med flere sentrale personer, sier hun.

Tidligere dømt for seksualforbrytelser
Politikeren nekter straffskyld. Torsdag ble han varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Mannen er tidligere dømt for seksualforbrytelser. En 15 år gammel barnehjemsgutt ble høsten 1995 utsatt for overgrep i butikken der mannen jobbet på 90-tallet.

Politikeren hevde den gang i retten at han ikke visste hvor gammel gutten var, og at han trodde han var over 16 år. Han slapp imidlertid å sone straff for forbrytelsen.

Mannens forsvarer ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken, skriver BA.