Politiker sjekking

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har en nabo som jeg har vært litt usikker på, men nå vet jeg hva hun heter. Det er Reidun P.H. Nesegrev. Det vet jeg fordi hun på et tidspunkt begynte å legge et medlemsblad fra et politisk parti i min postkasse etter at hun hadde lest det. Det var derfor jeg så at hun hadde skrevet en artikkel om kontantstøtten.

Da vi møttes forleden på parkeringsplassen kommenterte jeg artikkelen for å være hyggelig. Det brydde hun seg ikke noe særlig om.

– Nei, du skjønner jeg er ikke spesielt opptatt av kontantstøtten.

– Det virket ikke slik?

– Kanskje ikke, men mine barn er flyttet hjemmefra, og jeg er ikke lengere fertil. Men jeg er fortsatt aktiv.

– Ja, i politikken må men vel være aktiv?

– Ja, det er sikkert. Det tror jeg også de fleste kvinnene i partiet er, også de over femti.

– Det er vel ikke bare partikvinnene som er aktive. Det er vel ikke et feministparti?

– Nei, det er helt sikkert. Noen menn er svært aktive. Enkelte ganger litt i overkant synes jeg. Dette er jo også en tillitssak. Det er jo viktig at man både får og gir tillit, for å si det sånn.

– Du er kanskje tillitsvalgt i partiet?

– Tja, tilltsvalg og tillitsvalgt, jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det, men mange har vist meg tillit, for å si det sånn.

– Du har altså ikke valgt en stilling i partiet?

– Jo, stort sett, men jeg prøver å variere. De fleste gjør vel det?

–  Det er mulig. Jeg har ikke noen erfaring fra politisk arbeid, men har vært i samme stilling i mer enn 20 år i min jobb.

– Så fantasiløst. Men en ting er hvordan man har det med kollegene på jobben, men etter arbeidstid kan man jo se etter noe nytt.

– Jeg trives faktisk både med jobben og kollegene, så å bytte stilling er ikke aktuellt for meg. I hvert fall ikke foreløpig, men kanskje dukker det opp noe som er fristende.

– Det gjør det alltid. Ofte kan det være muligheter rett for nesen på deg, men du ser det ikke. Ikke det at det er noe nytt for meg akkurat nå, men stikk innom en kveld så får vi se. Vi naboer må jo holde sammen, og så er det jo så kort vei både til og fra.