Politiker skryter: - Jeg har drukket kaffe på Grünerløkka

Venstre og Senterpartiet krangler så busta fyker etter at Ola Elvestuens manglende kjennskap til melkepriser ble avslørt.

MELKEDISKUSJON: Geir Pollestad ble utfordret på prisen på hip kaffe i Oslo sentrum, etter han raste mot Ola Elvestuens manglende kjennskap til melkeprisen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MELKEDISKUSJON: Geir Pollestad ble utfordret på prisen på hip kaffe i Oslo sentrum, etter han raste mot Ola Elvestuens manglende kjennskap til melkeprisen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke skrev Dagbladet om klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), som ikke aner hva en liter melk koster.

Elvestuen fikk skarp kritikk fra Senterpartiet.

- Jeg må nesten le. Når voksne mennesker seriøst ikke aner hva en liter vanlig norsk melk koster, da lever de fjernt fra hverdagen til folk flest, sa Geir Pollestad (Sp) til Dagbladet.

Kan Pollestad kaffeprisen?

Dagbladet har fulgt opp saken ved å spørre samme Geir Pollestad om han vet hva en kopp kaffe fra Tim Wendelboe Grünerløkka i Oslo koster.

- Jeg vet ikke hva Wendelboe-kaffe er. Sånn kaffe har jeg aldri hørt om, sier Pollestad og gjør jærbudialekten sin så bred han bare kan.

- Den er mye drukket av folk med teak-møbler og abonnement på Morgenbladet. Gjett en pris, da?

- Jeg vil tippe 49 kroner som take away. Og med tanke på at 200 gram pulverkaffe koster 100 kroner, så er 49 kroner dyrt for én kopp. Til mitt forsvar så er melkeproduksjonen en langt viktigere del av norsk jordbruk og distriktspolitikk enn kaffe. Det er viktigere for en statsråd å kunne melkepriser enn kaffepriser, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer