POLITIKER SKUTT:  Afghanske leger forsøker å redde livet til politikeren Abdul Manan, som ble skutt av to menn på motorsykkel da han var på vei til en moske i Herat vest for Kabul i går kveld. FOTO: AP/SCANPIX.
POLITIKER SKUTT: Afghanske leger forsøker å redde livet til politikeren Abdul Manan, som ble skutt av to menn på motorsykkel da han var på vei til en moske i Herat vest for Kabul i går kveld. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

Politiker skutt på vei til moskeen

Ny urolig helg i Afghanistan. Sju amerikanske soldater drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Over 20 personer er drept i en rekke angrep i noen av Afghanistans uroligste områder i helgen. Blant de drepte var sju amerikanske soldater og en afghansk politiker.

Politikeren Abdul Manan ble skutt og drept i den vestlige provinsen Herat lørdag. To mann på motorsykkel angrep Manan da han var på vei til en moske i går kveld.

Han var kandidat til den nye nasjonalforsamlingen, som skal velges 18. september.

Tre av de amerikanske soldatene ble drept mens de deltok i kamper øst i landet. Om lag 15 opprørere mistet også livet i kamper øst i landet.

I tillegg tok tre ulike angrep livet av fire amerikanske soldater i Sør-Afghanistan.

Så langt i år er 472 utenlandske soldater drept i Afghanistan. I løpet av hele fjoråret ble 521 soldater drept, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP.

(NTB-AFP).