Politiker tagget ned gjerde

Høyrepolitiker og ordførerkandidat Ole Jørgen Kjellmark ville unngå at ungdom tagget ned det nye gjerdet til Røros kommune. Så han gjorde det like godt selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerdet hadde knapt kommet opp på Bergmannsplassen i Røros sentrum, da folk trodde vandaler hadde gått løs på det med maling. «1972 Rau-russ» sto det med store bokstaver. Det kom som et sjokk da det ble klart at det var ordførerkandidat og høyrepolitiker Ole Jørgen Kjellmark som sto bak.

Dagbladet.no har prøvd å få kontakt med Kjellmark, men han har ikke vært tilgjengelig.

«Forhindret tagging»

Han har imidlertid uttalt seg til avisa Arbeidets Rett om saken.

- Rødrussen fra 1972 hadde jubileum i helga. All russ skal jo bemerke seg, så vi ville yte vårt bidrag. Jeg mente at det verste som kunne skje, var at noen tagget ned gjerdet, så vi ville ta bort brodden, er Kjellmarks noe originale forklaring.

- Målet for mange taggere er å komme i avisa, og det har vi forhindret nå, sier taggerpolitikeren.

Toskete

Årets rødruss skjønner ikke hva den profilerte lokalpolitikeren har tenkt på. De tror heller ikke dette vil slå heldig ut for Kjellmark.

- Gammelrussen oppfører seg toskete! Det finnes da andre måter å profilere seg på. Jeg tror årets russ er for smarte til å gjøre noe slikt, sier russepresident Lars Wiik ved Røros videregående skole til Arbeidets Rett.

Kjellmark får også gjennomgå av kommuneplanlegger Magne Fjæran.

- Jeg hadde aldri trodde det skulle være voksne folk som tagget ned det nye gjerdet.

Politiet i Røros vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no.

Ubevisst hevn

I natt tok Oslo-taggerne noe ubevisst hevn på politikerne. En mann i begynnelsen av 20-årene ble arrestert ved Regjeringskvartalet etter å ha tagget tre steder på bygningen ut mot Akersgata.

Han hadde blant annet skriblet «tagginga» på det som for tida er en av Norges best bevoktede bygninger. Området er kameraovervåket, og patruljeres jevnlig av vektere. Politiet var selvfølgelig på pletten etter svært kort tid.