Politiker tagget ned gjerde

Høyrepolitiker og ordførerkandidat Ole Jørgen Kjellmark ville unngå at ungdom tagget ned det nye gjerdet til Røros kommune. Så han gjorde det like godt selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjerdet hadde knapt kommet opp på Bergmannsplassen i Røros sentrum, da folk trodde vandaler hadde gått løs på det med maling. «1972 Rau-russ» sto det med store bokstaver. Det kom som et sjokk da det ble klart at det var ordførerkandidat og høyrepolitiker Ole Jørgen Kjellmark som sto bak.

Dagbladet.no har prøvd å få kontakt med Kjellmark, men han har ikke vært tilgjengelig.

«Forhindret tagging»

Han har imidlertid uttalt seg til avisa Arbeidets Rett om saken.

- Rødrussen fra 1972 hadde jubileum i helga. All russ skal jo bemerke seg, så vi ville yte vårt bidrag. Jeg mente at det verste som kunne skje, var at noen tagget ned gjerdet, så vi ville ta bort brodden, er Kjellmarks noe originale forklaring.

- Målet for mange taggere er å komme i avisa, og det har vi forhindret nå, sier taggerpolitikeren.

Toskete

Årets rødruss skjønner ikke hva den profilerte lokalpolitikeren har tenkt på. De tror heller ikke dette vil slå heldig ut for Kjellmark.

- Gammelrussen oppfører seg toskete! Det finnes da andre måter å profilere seg på. Jeg tror årets russ er for smarte til å gjøre noe slikt, sier russepresident Lars Wiik ved Røros videregående skole til Arbeidets Rett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer