Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiker tiltalt for bombetrussel mot NRK

Øystein Meyer må møte i retten i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen plasserte Meyer en bil med en bombeliknende gjenstand utenfor inngangen til NRKs fjernsynsresepsjon. Dette førte blant annet til at politiet bestemte at Jens Stoltenberg og Erna Solberg, som kulle inn for å delta i en debatt, måtte bruke en bakdør for å komme til studio.

Det var ved 19-tida den 5. september i fjor det ble oppdaget en ukjent bil på Bjørnstjerne Bjørnsons plass. Nærmere undersøkelser viste at den inneholdt ei kasse ga inntrykk av å være ei bombe. Det stakk ei antenne og andre mistenkelig gjenstander ut av kassa. Det ble slått full bombealarm, og politiet sperret av området.

Fingerte et drap

Rundt bilen var det strukket et banner med påmalt arabisk tekst: «Gud er stor, hellig krig forsetter til Israel går ut av Palestina, av jord er du kommet, av jord skal du bli».

Ifølge Dagbladets kilder var det ment å være en «politisk bombetrussel ».

Meyer ble landskjent på 80-tallet for et drapsstunt på Majorstua i Oslo. Tre maskerte menn kom ut av en bil, og tilsynelatende skjøt ned en mann på fortauet. Offeret ble båret inn i bilen, som forsvant i stor fart mot kjøreretningen.

Staff og Meyer
Meyer ble varetektsfengslet, og fikk Tor Erling Staff som forsvarer. Det viste seg at Staff en tid i forveien hadde takket ja til å stå som nummer to på Samfunnspartiets liste i Oslo ved stortingsvalget i 1985. Meyer satt da i kommunestyret i sin hjemkommune.

Staff begrunnet sitt kandidatur med at Samfunnspartiet ville følge den kriminalpolitiske linja som samsvarte med hans egen.

Meyer møter på tiltalt i Oslo tingrett 12. juni. Retten har oppnevnt nettopp høyesterettsadvokat Tor Erling Staff som forsvarer.

TILTALT: Øystein Meyer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media