Politiker tiltalt for kidnapping av sin egen datter

Det melder Fædrelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politiker fra Aust-Agder er tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha bortført sin egen datter og sperret henne inne i en hjemmelaget celle. Cella var ifølge mannen bygget for å avruse datteren.

Det skriver Fædrelandsvennen.

- Det var en fortvilet situasjon. Jeg mener at jeg handlet i nødrett og nekter derfor straffskyld, sier mannen til avisa.

Han bestrider ikke hendelsesforløpet, men han mener at frihetsberøvelsen var nødvendig for å beskytte datteren som skal ha slitt med rusproblemer i flere år. Politikeren, som i flere år har sittet i kommunestyret i en kommune i Aust-Agder, fryktet for datterens liv og helse.

I cella ble kvinnen påført håndhjern og lenke på føttene. Kvinnen ble ifølge tiltalen holdt i cella fra en sommerkveld i fjor, til neste formiddag.

- Datteren har sklidd ut i et misbruk og faren har over tid oppfattet situasjonen hennes som akutt, sier politikerens advokat, Henrik Nikolai Bliksrud til avisa.

Både politikeren og to andre medhjelpere er tiltalt i saken. Det er satt av to dager til saken i Aust-Agder tingrett i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer