Politiker tiltalt for kidnapping av sin egen datter

Det melder Fædrelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politiker fra Aust-Agder er tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha bortført sin egen datter og sperret henne inne i en hjemmelaget celle. Cella var ifølge mannen bygget for å avruse datteren.

Det skriver Fædrelandsvennen.

- Det var en fortvilet situasjon. Jeg mener at jeg handlet i nødrett og nekter derfor straffskyld, sier mannen til avisa.

Han bestrider ikke hendelsesforløpet, men han mener at frihetsberøvelsen var nødvendig for å beskytte datteren som skal ha slitt med rusproblemer i flere år. Politikeren, som i flere år har sittet i kommunestyret i en kommune i Aust-Agder, fryktet for datterens liv og helse.

I cella ble kvinnen påført håndhjern og lenke på føttene. Kvinnen ble ifølge tiltalen holdt i cella fra en sommerkveld i fjor, til neste formiddag.

- Datteren har sklidd ut i et misbruk og faren har over tid oppfattet situasjonen hennes som akutt, sier politikerens advokat, Henrik Nikolai Bliksrud til avisa.

Både politikeren og to andre medhjelpere er tiltalt i saken. Det er satt av to dager til saken i Aust-Agder tingrett i august.

Datterens bistandsadvokat, Arve André Larsen, sier til Dagbladet at kvinnen opplevde hendelsen som skremmende.

- Hun har opplevd dette som skremmende og veldig traumatisk. Hun ønsker gjerningspersonene tiltalt og straffet, sier Larsen.

- Hvis det for retten anføres nødrett, så er denne sida sitt standpunkt til det at den kriminelle handlingen som er utført overstiger terskelen for hva som er greit innenfor nødrett. Måten frihetsberøvelsen er gjennomført på er uforholdsmessig, sier Larsen.