Politikeraksjon for pub-røyking

Politikere i Kragerø vil ikke være «Høybråten-kloninger» og sier ja til en blås for pubgjester i vinterhalvåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Ordfører Erling Laland (Ap) stiller seg i spissen for en tverrpolitisk aksjon for å gi puber og restauranter dispensasjon fra røykeloven.

Politikere fra både Ap, Høyre og SV er bekymret for at nærmere 20 arbeidsplasser i utelivsbransjen i Kragerø er truet på grunn av røykeloven.

Arbeidsplasser

-  Det er hensynet til arbeidsplassene som gjør at vi må se på dette. Kragerø har vært gjennom en tøff tid, og vi har ikke råd til å miste jobber på grunn av en firkantet røykelov, sier ordfører Laland.

SVs Helge Tething vi også gi dispensasjoner fra røykeloven og lover velgerne at politikerne ikke skal være noen Høybråten-kloninger.

Høyres tidligere ordfører Kari Fosso vil ifølge avisa Varden også velge arbeidsplasser framfor røykeforbud.

-  Vi må se på hva vi kan gjøre, jeg er så naiv at jeg ikke tror det var lovgivers hensikt å ramme bransjen slik, sier hun.

I Kragerø er saken aktualisert ved en dispensasjonssøknad fra en av byens brune kafeer, «Lille Kragerø». Det er disse som sliter tyngst med røykeloven landet over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer