Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikeraksjon for pub-røyking

Politikere i Kragerø vil ikke være «Høybråten-kloninger» og sier ja til en blås for pubgjester i vinterhalvåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Ordfører Erling Laland (Ap) stiller seg i spissen for en tverrpolitisk aksjon for å gi puber og restauranter dispensasjon fra røykeloven.

Politikere fra både Ap, Høyre og SV er bekymret for at nærmere 20 arbeidsplasser i utelivsbransjen i Kragerø er truet på grunn av røykeloven.

Arbeidsplasser

-  Det er hensynet til arbeidsplassene som gjør at vi må se på dette. Kragerø har vært gjennom en tøff tid, og vi har ikke råd til å miste jobber på grunn av en firkantet røykelov, sier ordfører Laland.

SVs Helge Tething vi også gi dispensasjoner fra røykeloven og lover velgerne at politikerne ikke skal være noen Høybråten-kloninger.

Høyres tidligere ordfører Kari Fosso vil ifølge avisa Varden også velge arbeidsplasser framfor røykeforbud.

-  Vi må se på hva vi kan gjøre, jeg er så naiv at jeg ikke tror det var lovgivers hensikt å ramme bransjen slik, sier hun.

I Kragerø er saken aktualisert ved en dispensasjonssøknad fra en av byens brune kafeer, «Lille Kragerø». Det er disse som sliter tyngst med røykeloven landet over.

Livløst sentrum

-  Søknaden er i første omgang avvist fordi det ville være konkurransevridende å innvilge en dispensasjon bare til en. Derfor mener jeg vi må se på om vi kan gjøre noe for alle de som ønsker en dispensasjon, sier Laland.

Han understreker at han er for intensjonene i loven, og at hensynet til de ansatte må fullt ivaretas om man finner mulige løsninger.

-  Vi ser jo resultatene bedre nå som det begynner å bli kaldt. Flere og flere steder stenger tidligere. Det er jo trist for en liten by at det er mørkt og livløst i sentrum om kveldene, sier ordføreren.

Derfor håper politikerne i Kragerø at Stortinget snart vil ta loven opp til evaluering.

-  Røyker du selv?

-  Mange har spurt om det i dag. Du får samme svar som de andre: Det har du pokker ikke noe med, humrer Laland.

RØYKSIGNAL: Ordfører Erling Lalandi Kragerø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media