Politikere brøt regelverk: Hemmeligholdt aksjer verdt 10 millioner for velgerne og Stortinget

Dagbladet fant millionverdier politikerne har hemmeligholdt for velgerne i strid med regelverket.

MILLIONVERDIER: Dagbladets gjennomgang av aksjonærregisteret avslører at stortingsrepresentant Svein Flåtten, som til daglig sitter i Finanskomiteen, har brutt regelverket og latt være å opplyse Stortinget og velgerne om eierskap av aksjer for 6,6 millioner kroner. Nå vil han rydde opp. Foto: Scanpix
MILLIONVERDIER: Dagbladets gjennomgang av aksjonærregisteret avslører at stortingsrepresentant Svein Flåtten, som til daglig sitter i Finanskomiteen, har brutt regelverket og latt være å opplyse Stortinget og velgerne om eierskap av aksjer for 6,6 millioner kroner. Nå vil han rydde opp. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kan Dagbladet avsløre at flere stortingsrepresentanter li flere år har hatt store, skjulte aksjeformuer, ukjent for velgerne. Det viser en gjennomgang av opplysninger om representantenes i aksjonærregisteret. Registeret har vært hemmelig og lukket for innsyn helt fram til denne uka.

Hemmeligholdet av aksjepostene har vært i strid med Stortingets regelverk, som sier at de folkevalgte plikter å oppgi alle økonomisk interesser av en viss betydning i Stortingets eget register over verv og næringsinteresser.

Hensikten med ordningen er at både velgerne og Stortingets administrasjon skal vite hvilke mulige bindinger de folkevalgte har.

Regelverket er tydelig på at aksjeposter av en større verdi enn folketrygdens grunnbeløp 1G, som tilsvarer 90 500 kroner, skal oppgis. Det er representantene selv som er ansvarlige for å holde Stortingets administrasjon informert.

Dagbladet kan dokumentere at de folkevalgte har latt være å opplyse om aksjeeierskap for hele 10,2 millioner kroner i en rekke selskaper, stikk i strid med Stortingets eget regelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer