- Politikere drikker for mye på jobb

Stortingspolitikere på tur i utlandet drikker for mye i arbeidstida, mener KrFs stortings-representant Finn Kristian Marthinsen (57).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEVLUNGHAVN (Dagbladet): Finn Kristian Marthinsen tar et oppgjør med det han mener er en ukultur når stortingspolitikere er på sine mange utenlandsturer.

- Det er for mye servering av alkohol når norske delegasjoner er på utenlandsbesøk. Ofte er det alkohol både til lunsj og på ettermiddagen. Brett blir båret rundt, og det serveres ved bordene. Noen har vett på å si nei, men ikke alle. Dessuten er det jo ikke alle som tåler alkohol like godt. Noen ganger merker jeg at seriøsiteten i samtalene under møtene blir nedsatt på grunn av dette, sier Marthinsen til Dagbladet.

- Klar i hodet

Stortingsrepresentanten fra Buskerud har sittet på Stortinget siden 1997. Han er medlem av justiskomiteen og leder for Stortingets delegasjon til Den vesteuropeiske unions parlamentariske forsamling. Han vil ikke gi noen konkrete eksempler på når det har blitt servert for mye alkohol på jobbturer, men sier det er en trend som har utviklet seg de siste åra.

- Er det fylleturer?

- Nei, det er det ikke, men politikere er som andre mennesker. Noen drikker for mye i jobbsammenheng. Jeg mener at når viktige mennesker skal snakke om viktige ting, bør man være helt klare i hodet. Det gjelder jo for de fleste andre yrkesgrupper, så det er ingen grunn til at dette ikke skal gjelde politikere også, svarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer