FELT AV SEXVIDEO: Et stillbilde tatt fra en video som angivelig viser en tyrkisk opposisjonspolitiker i et utenomekteskapelig forhold. Totalt har fire personer tilknyttet Nationalist Action Party i Tyrkia nå - én måned før valget - blitt tvunget til å trekke seg på grunn av slike opptak som har havnet på nett. Foto: Youtube
FELT AV SEXVIDEO: Et stillbilde tatt fra en video som angivelig viser en tyrkisk opposisjonspolitiker i et utenomekteskapelig forhold. Totalt har fire personer tilknyttet Nationalist Action Party i Tyrkia nå - én måned før valget - blitt tvunget til å trekke seg på grunn av slike opptak som har havnet på nett. Foto: YoutubeVis mer

- Politikere felt av sexvideoer på nett

Fire i opposisjonen er tvunget til å trekke seg én måned før valget i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere to opposisjonspolitikerere i Tyrkia er blitt tvunget til resignasjon - én måned før valget - grunnet sexvideoer lekket til nett som angivelig viser dem i et utroskapsforhold, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

To andre politikere, også tilhørende det sterkt høyrevridde partiet Nationalist Action Party, måtte trekke seg i april grunnet liknende videoer. I alle tilfellene ser opptakene ut til å ha blitt filmet i smug med skjulte kameraer.

Partileder Devlet Bahceli mener det kan være støttespillere av statsminister Recep Tayyip Erdogan som står bak opptakene, i et forsøk på å skade det nasjonalistiske partiet i forkant av valget.

Meningsmålinger viser at de er nær en oppslutning på 10 prosent - grensen for å komme inn i parlamentet.

Statsminister Erdogan benektet mandag enhver kjennskap til de kompromitterende opptakene, og utfordret partileder Bahceli til å framskaffe bevis. Han gikk hardt ut mot anklagene under et valgkampmøte i dag.

- I stedet for å rødme av skam, kaster de skitt mot oss, sa Erdogan ifølge AP.

Det er nå iverksatt en formell etterforskning av saken.

Tyrkia ble rystet av en tilsvarende skandale også i fjor, da Deniz Baykal - leder for landets største sekulære opposisjonsparti - måtte trekke seg som følge av et videoopptak som viste ham i et utroskapsforhold. Også dette var filmet i smug, men hvem som sto bak ble ikke avdekket i den påfølgende etterforskningen.