Politikere frykter asylsøker

Politiet tror mannen er i stand til å drepe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En voldsdømt asylsøker i 20-årene skaper frykt blant flere norske toppolitikere. Mannen har flere ganger kommet i fysisk kontakt med Kjell Magne Bondevik og hans kone.

Mannen er fra Angola. Han kom til Norge som blindpassasjer på en utenlandsk båt i 2000.

Etter å ha blitt dømt for flere tilfeller av grov vold fikk mannen i fjor beskjed om at han utvises fra Norge. Vedtaket er ennå ikke effektuert, og mannen beveger seg derfor fritt rundt om i landet.

PST-analyse

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har foretatt en analyse av den voldsdømte mannen, og en rapport ble nylig sendt til Justisdepartementet og politiet i Oslo og Bergen, skriver VG.

Det er denne mannen som har fått politiet til å utstyre SVs Kristin Halvorsen og Frps Siv Jensen med voldsalarm. Mannen skal dessuten ved flere anledninger ha kommet i nær kontakt med statsministeren og hans kone Bjørg Bondevik.

«NN kan trolig utgjøre en trussel mot statsminister Bondevik, Siv Jensen eller Kristin Halvorsen», står det i rapporten, ifølge VG.

Mannen skal ikke ha kommet med trusler mot ekteparet Bondevik, Kristin Halvorsen eller Siv jensen.

Frykter drap

I rapporten slås det imidlertid flere ganger fast at PST frykter at mannen kan begå drap.

I analysen heter det blant annet:

«En erfaren politimann som har hatt kontakt med NN gjennom etterforskning av hans straffesaker, rapporterer at han anså det som kun et tidsspørsmål før NN begikk en alvorlig voldsforbrytelse med utfall som alvorlig skade eller drap».

Videre står det:

«Rapportskriver synes at det gjennom den tilgjengelige informasjon om NN tegner seg et bilde av en person som er kriminell, voldelig, aggressiv, truende, ukritisk, uansvarlig, grenseløs, uærlig, manipulerende, vanskelig håndgripelig/forvirrende, lur, har store tanker om egen person, dog av også et visst intellekt, målrettet, handlingsdyktig, gjennomslagskraftig og tidvis overflatisk sjarmerende».


(ANB)