Politikere frykter nazi-drap i Kristiansand

Kommunepolitikere i Kristiansand er sjokkert over politiet etter at fire nynazister onsdag ble løslatt i Kristiansand etter tre ukers varetekt. De fire er siktet for legemsbeskadigelse med rasistiske motiver etter å ha angrepet en fest nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Formannskapsmedlem Mette Gundersen (Ap) påpeker at to av lederne i Boot Boys Kristiansand nå er ute av varetekt og hun frykter at miljøet vil gjenoppta volden og at drap også vil finne sted i Kristiansand.

- Etter det vi har sett på Holmlia hvor to jenter fra kristiansandsmiljøet er siktet, mener vi det er ren flaks at det ikke har skjedd et drap her, sier Gundersen til NTB.

Gundersen får støtte av gruppeleder Torbjørn Urfjell i Kristiansand SV.

De to synes det er utrolig at politiet ikke har prosedert på faren for gjentakelse i fengslingsmøtet for de fire, spesielt sett i sammenheng med Holmlia-drapet

- Det er bare tilfeldig at etioperen som ble skamslått ved SV-huset nyttårsaften ikke døde, sier Urfjell.

- Vi kjenner til at de som er løslatt også var innblandet i en voldsepisode i Stavanger i april, sier Gundersen.

Politiet i Kristiansand er ferdig med den taktiske etterforskningen av saken og venter nå på svar fra tekniske undersøkelser før det vil blir tatt stilling til om de fire vil bli tiltalt, skriver Nettavisen.

- Vi vil ta kontakt med politiet tirsdag for å få begrunnelse og dokumentasjon for varetektsspørsmålet, sier Gundersen. (NTB)