Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikere frykter Røkke og konkurs

- Hvis Røkkes oppkjøp er et ønske om å skape «krig» foran generalforsamlingen, risikerer vi en destruktiv prosess som kan ende med at Kværner ødelegges helt. Da har alle tapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøper makt i siste time

Det sier Marit Arnstad (Sp), medlem av Stortingets næringskomité.

Frykter konkurs

Hun kan ikke se noe annet alternativ til Yukos-løsningen enn konkurs, og regner med at det er derfor de ansatte anbefaler den.

- Ved en konkurs vil mange av de ansatte forsvinne, og selskapet vil tappes for kompetanse. Denne kunnskapen er i dag selskapets viktigste verdi, sier Arnstad.

- Yukos vil uansett splitte opp selskapet og selge unna. Er det bedre at russerne slakter Kværner enn at Røkke gjør det?

- Den løsningen som ligger på bordet, er ikke ideell. Men vi har ingen garanti for at ikke Røkke ville gjort det på samme måten. Hans plan var jo og å få Kværner billig.

Taus minister

- For å få vite hvem som er best egnet til å overta, burde både Aker Maritime og Yukos vært stilt overfor en framtidig plan, blitt bedt om å vise hva de vil med selskapet oghvordan de skal sikre konsernets 35000 arbeidsplasser, sier Arnstad.

Hun er tilbøyelig til å mene at staten bør bidra med kapital, for eksempel via et investeringsselskap, for å sikre den norske delen av Kværners virksomhet.

- Det er et paradoks at vi har en næringsminister som mener så mye, men som her ikke har noen meninger overhodet, verken om arbeidsplasser eller faren for tap av teknologi og kunnskap.

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mener næringsminister Ansgar Gabrielsen må gå ut med full støtte til redningsplanen. - Han bør oppfordre alle parter, også Kjell Inge Røkke, til å bli med på laget.

Hele Norges coronakart