- Politikere har kjøpt sex av meg på Tinget

Hevder prostituerte Janni Wintherbauer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere stortingspresident Jørgen Kosmo har refset en stortingspolitiker for å ha kjøpt sex under offisielle utenlandsturer. Eli Hagen sier at hun har måttet redde en Ap-politiker ut av armene på ei prostituert jente i Thailand da finanskomiteen var på tur. Jan Simonsen fortalte i gårsdagens Dagbladet at han og flere andre politikere dro på strippeklubb i Hamburg da de var på en NATO-reise.

Prest og politi

Lederen av de prostituertes interesseorganisasjon (PION), Janni Wintherbauer, skjønner ikke oppstyret dette har skapt.

- Jeg har hatt kunder på Stortinget opp gjennom åra. Politikere er vanlige mennesker. Selv om de er valgt av folket, er de pinadø også en del av folket. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de skulle være noe annerledes, sier Wintherbauer til Dagbladet.

Hun forteller at hun i tillegg til kjente politikere også har hatt politifolk og prester som kunder.

- Dette er ikke noen sensasjon. Såkalte kjendiser fra alle samfunnslag går til prostituerte. Det er ikke noe annerledes med politikere, sier hun.

- Frigide folk?

Wintherbauer har vært prostituert i 50 år. Hun sier at det meste er som det alltid har vært, men i forhold til politikere er det en ting som har endret seg.

<b>VILLE IKKE FORBY:</b> Janni Wintherbauer, som leder Prostituertes interesseorganisasjon Norger og justisminister Knut Storberget var begge i mot forbudet, men Storberget tapte kampen i Stortinget. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VILLE IKKE FORBY: Janni Wintherbauer, som leder Prostituertes interesseorganisasjon Norger og justisminister Knut Storberget var begge i mot forbudet, men Storberget tapte kampen i Stortinget. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- I dag tenker de seg om flere ganger før de tar med jenter inn på Stortinget, sier hun.

- Har det skjedd tidligere?

- Ja, det har skjedd. Jeg har selv vært der, og andre jenter har snakket om det. Jeg husker en kvinnelig politiker skrek opp og var så fortørnet over at disse forferdelige menneskene hadde fått komme inn i nasjonalforsamlingen. Er det bare frigide folk på Stortinget eller? Man kan jo lure, men i virkeligheten så er det jo ikke sånn, sier hun.

Hun mener Kosmo la seg opp i noe han ikke har noe med da han refset politikeren for sexkjøp. For enhver må bestemme over egen moral og umoral.

- Så lenge dette er voksne mennesker, kan jeg ikke i min villeste fantasi skjønne hva andre har med det å gjøre. Norge er blitt et land av lover, der politikere løper for å forby alt det de selv ikke liker. Vi passer så veldig på hverandre her i Norge. Det som ikke jeg liker, det skal ingen andre like heller. Det går for langt. Vi er nødt til å bli litt rundere og tåle ting vi personlig ikke liker. Det er mangfoldet som skaper verden, sier hun.

Frustrert seksualliv

Heller ikke forsker og psykolog Thore Langfeldt blir overrasket over påstander om at stortingspolitikere kjøper sex.

- Det er mange slags type menn som kjøper sex, men det de har til felles er et frustrert seksualliv. Seksuelle problemer finnes i alle yrkesgrupper og alle lag, sier Langfeldt.

Han sier at det blant norske faste horekunder er en del frustrerte einstøinger - menn som ikke får sex på annen måte.

- Enten du er ensom bonde i indre Østfold eller du er stortingsmann, kan du ha seksuelle problemer.

Men ut over dette tror han mange menn blir forledet på utenlandstur.

- De fleste kan dumpe opp i en sånn sak på strippeklubb. De blir kanskje litt lettlivet på fest. Så blir de dratt med i dragsuget. Da kan de kjøpe sex i utlandet selv om de aldri gjør det hjemme, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer