Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikere lager lokale avtaler om søndagsstengning

I stedet for å vente på Storting og regjering, velger mange lokalpolitikere å inngå lokale avtaler om fortsatt søndagsstengning. KrF leder an i vest og sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere byer har partiet inngått forpliktende avtaler om at det fortsatt skal være søndagsstengt, skriver Vårt Land. Nestleder Dagrun Eriksen gleder seg over det som skjer og oppfordrer flere til å la søndagsstengning bli en del av forhandlingene om lokal makt.

- Dette er et ekstra signal til regjeringen om at forslaget om søndagshandel bør legges bort, sier nestlederen. Og dersom regjeringen faller ned på Venstres modell, hvor spørsmål om åpne eller stengte butikker skal avgjøres lokalt, så er jobben allerede gjort der det allerede foreligger lokale avtaler.

I Stavanger og Ålesund har KrF allerede sørget for at spørsmålet er avklart og tatt med i avtalen med samarbeidspartnerne. I Bergen er nei til søndagshandel et premiss for at KrF skal samarbeide med Ap i byrådet. Også i flere kommuner på Sørlandet er det inngått lignende avtaler, og det samme kan skje i Kristiansand.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling