TØFF KRITIKK: Justisminister Knut Storberget måtte trekke forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TØFF KRITIKK: Justisminister Knut Storberget måtte trekke forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Politikere tar på seg hijab-skyld

- Ikke bare Storbergets ansvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets justispolitiske talskvinne, Anne Marit Bjørnflaten, tar selvkritikk for håndteringen av hijab-saken.

Bjørnflaten sier hun må være med å ta ansvar for at justisminister Knut Storberget (Ap) møtte så mye motbør fra partiets egen stortingsgruppe i hijab-saken.

- Det er ikke tvil om at vi som ansvarlige politikere på Stortinget, altså justisfraksjonen, har et betydelig ansvar for at saken ikke var godt nok forankret i partigruppa. Også vi må ta vår del av ansvaret for at vi ikke hadde gode nok prosesser i denne saken, sier Bjørnflaten til NRK.

Hun sier hun tror noe av debatten i ettertid kunne ha vært unngått, dersom man hadde hatt en bredere prosess i stortingsgruppa.

Thomas Breen, som er medlem av justiskomiteen for Ap, tar også selvkritikk.

- Der er slik i Aps stortingsgruppe at fraksjonene har et ansvar i forhold til forankring inn mot stortingsgruppa, så det gjør jeg, sier han.

Før helgen ble Storberget sykmeldt i to uker på grunn av tung arbeidsbelastning over tid.

(NTB)