Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikere tause om kronprinsens kjærlighet

Ungdomspolitikerne stoler på kronprins Haakons dømmekraft, mens KrFs Apelthun Sæle mener han bør gifte seg. Andre politikere vil ikke si noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrFs Anita Apelthun Sæle mener kronprins Haakon bør gifte seg og at samboerskap er for uforpliktende, melder NTB.

- Han må passe på hva han gjør, akkurat som vi politikere må, selv om han også må få ha et privatliv, sier Apelthun Sæle.

Andre politikere velger å ikke uttale seg om forholdet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby, men ungdomspolitikerne uttaler seg gjerne.

David Hansen, leder i KrFU sier til NRK at han stoler på kronprinsens skjønn.

- Jeg er også trygg på at han vil ha klare holdninger til narkotika og at de han velger å være sammen med også har klare holdninger til det, sier Hansen.

Stridens eple er Mette-Marit Tjessems tidligere omgangskrets og det er blitt kjent at Tjessems tidligere samboer er straffedømt for besittelse av narkotika.

Leder i Unge Høyre, John Ragnar Aarset, sier til NRK at han synes det er rart at politikerne er tause om dette temaet.

AUFs Anniken Huitfeldt sier at kronprinsen er en person som må ta mange hensyn.

- Jeg er trygg på at kronprinsen tar de hensynene han bør ta, sier Huitfeldt.

Sikkerhetsproblemer fremheves som et mulig problem hvis folk fra kriminelle miljøer får tilgang til sensitiv informasjon om kongehuset. Tidligere politiinspektør Leif A. Lier sier til TV2-nyhetene at for eksempel alarmer og sikringssystemer kan settes ut av spill.

Jusprofessor Carl August Fleischer mener kronprinsens kjærlighetsliv er hans privatsak.

- Jussen i denne saken er likevel at kronprinsen ikke kan gifte seg uten kongens samtykke, dermed blir dette en sak som kongen må avgjøre, sier Fleischer til TV2-nyhetene. - Jeg mener imidlertid at både politikere og massemedia har rett til å diskutere dette temaet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling