Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikere vil ha Sverigedemokraterna inn i varmen

- Å ignorere dem, er å gi dem populistisk frihet, sier sentrumspolitiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikere fra to svenske sentrumspartier tar til orde for samtaler med Sverigedemokraterna og en grundigere debatt om landets innvandringspolitikk.

Sverigedemokraterna (SD) får fritt spillerom ved at de andre partiene vegrer seg for å diskutere landets kapasitet til å ta imot flyktninger, skriver flere politikere i et debattinnlegg i Dagens Nyheter fredag.

- Vi må nå granske den svenske mottakelsen av flyktninger og dens kapasitet, skriver tre representanter fra Kristdemokraterna (KD) og én fra Centern (C), Venstres søsterparti i Sverige.

- Å kategorisk ignorere Sverigedemokraternas nærvær i Riksdagen er å gi dem et populistisk frikort i stedet for å bekjempe deres fremmedfiendtlighet, ifølge Rasmus Rasmusson (KD), Annelie Enochson (KD), Rolf Åbjörnsson (KD) og Staffan Danielsson (C).

Ingen av de andre partiene i Riksdagen har ønsket å forhandle med SD. Ved å stemme ned budsjettforslaget til den rødgrønne regjeringen onsdag, ønsket SD å tvinge de andre partiene til å forholde seg til partiet. SDs fungerende leder Mattias Karlsson har varslet at partiet ønsker å gjøre nyvalget 22. mars til en folkeavstemning om Sveriges innvandringspolitikk. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling