Konkursryttere og straffedømte skjules i hemmeligholdte registre:

Politikere vil «oute» konkursryttere etter Dagbladet-avsløring: - Vi må rydde opp i dette svineriet

Både Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet vil ha offentlig liste med konkursgjengangere på nett.

REAGERER: Det er nesten så man ikke tror hva man leser, sier Arild Grande, talsmann i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
REAGERER: Det er nesten så man ikke tror hva man leser, sier Arild Grande, talsmann i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi må få ryddet opp i dette svineriet. Det er bandittvirksomhet, sier Arild Grande, arbeidslivspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, til Dagbladet.

Han viser til Dagbladets avsløring om at to menn med næringsforbud inntil nylig har operert som underleverandører på en byggeplass med Oslo kommune som byggherre, uten å bli oppdaget.

Den ene mannen har livsvarig næringsforbud etter å ha blitt dømt for hvitvasking av 58 millioner kroner, mens den andre var ilagt konkurskarantene etter en rekke stygge konkurser.

Det hindret dem ikke fra å figurere på en avtale verdt 10 millioner kroner om å male i en kommunal bygård.

- Det er helt utrolig. Det er nesten så en ikke tror det man leser. Når slike folk greier å komme seg inn på offentlige oppdrag, så forteller det meg at her er det store huller i systemene, sier Grande.

Deler ikke opplysninger

Da Dagbladet, med fullt personnummer i hånd, spurte Brønnøysundregisteret om det var registrert noe på mannen med livsvarig næringsforbud, fikk vi negativt svar.

Brønnøysundregistrene holder seg nemlig med to registre på dette området: Konkursregisteret, der man får bekreftet eller avkreftet karantene, etter å ha oppgitt personnummer. Og et register over folk med næringsforbud etter en økonomisk straffesak. Det siste er hemmelig fra ende til annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer