Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikeren fikk gjenvalg etter seksuell trakassering. Nå trekker Ap-politikeren seg likevel

Trekker seg få dager etter Oslo Ap mente saken var ferdig behandlet.

TREKKER SEG LIKEVEL: Politikeren i Oslo Ap, som ledes av Frode Jacobsen og Raymond Johansen som er på bildet, trekker seg fra vervet vedkommende fikk gjenvalg til etter varslet mot ham konkluderte med seksuell trakassering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TREKKER SEG LIKEVEL: Politikeren i Oslo Ap, som ledes av Frode Jacobsen og Raymond Johansen som er på bildet, trekker seg fra vervet vedkommende fikk gjenvalg til etter varslet mot ham konkluderte med seksuell trakassering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går meldte Dagbladet at en politiker i Oslo Ap fikk gjenvalg til et verv i partiet etter det var klart at vedkommende hadde drevet seksuell trakassering av minst én person tilknyttet AUF.

Oslo Ap hevdet fredag at saken hadde fått betydelige konsekvenser for politikeren. Søndag kveld innrømmet Oslo Ap at det var begått feil likevel.

- Ledelsen i Oslo Ap har tatt denne saken på alvor fra første sekund. Vi har tatt læring av denne prosessen og ser at vi burde fulgt konklusjonen tettere opp rett i etterkant av sakens avslutning, skrev Siri Gåsemyr Staalesen i en SMS til Dagbladet.

Hun er partisekretær i Oslo Ap.

- Trekker seg

I en ny tekstmelding mandag ettermiddag, etter Dagbladets gjentatte forsøk om å få et intervju med ledelsen i Oslo Ap, opplyser Staalesen at vedkommende det er varslet mot har trukket seg fra vervet.

Dagbladet kjenner vedkommendes identitet, men har valgt å anonymisere. Staalesen hevder politikeren trekker seg frivillig.

- Personen det er varslet mot har i dag gitt oss beskjed om at han trekker seg fra sine verv i Arbeiderpartiet. Det er etter vår mening en klok beslutning, skriver Gåsemyr Staalesen i tekstmeldingen.

Staalesen sier hun uttaler seg på vegne av seg selv og Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap. Han har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Dagbladet vet at flere i AUF som står nær varsleren, reagerer på måten Oslo Ap har behandlet denne saken på. De mener behandlingen sender signal om at ikke alle varsler får konsekvenser i Oslo Ap, slik partilaget flagget høyt like før jul.

- Jeg har registrert at vedkommende har trukket seg. Det er en beslutning vi støtter, sier Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

- Ikke i strid

At politikeren nå trekker seg, er i kontrast til tonen fra vedkommendes lokallagsleder i går. Da mente lokallagsledere at politikeren det er varslet mot fint kunne fortsette i sitt verv, på tross av å ha bedrevet seksuelt trakassering.

- Jeg har ikke vært med på å behandle saken, og har begrenset innsikt i den. Jeg er imidlertid gjort kjent med konklusjonen og konsekvensene av den. Jeg har gitt beskjed om at jeg anerkjenner dette. Gjenvalg i lokallaget er ikke i strid med dette, sier vedkommende, som er anonymisert av hensyn til personen det er varslet mot.

Varsleren fortalte Dagbladet søndag at det ikke føles som om Oslo Ap har tatt saken på alvor.

- Jeg føler meg ivaretatt av partikontoret. Først konkluderer partiet, og det er bra, men så fulgte ikke lokallagene opp. Jeg blir veldig frustrert, og føler at jeg ikke er blitt tatt på alvor. Jeg vet at mange opplever saken som ubehagelig, sier varsleren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!