Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikerløfter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikere har til nå risikert å bli straffet med opptil ett og et halv års fengsel for løftebrudd. Men mye tyder på at svært få har vært klar over det, for ennå har ingen norske politikere blitt dømt for dette. Derimot finnes det en rekke eksempler på fagre løfter som ikke er blitt innfridd.

Under en gjennomgang av straffeloven har Stortingets justiskomité oppdaget denne sovende paragrafen, og kommer til å fjerne den i neste uke, opplyser komiteens leder, Anne Marit Bjørnflaten, fra Arbeiderpartiet.

Ifølge Bjørnflaten ønsker hun og resten av Stortinget at politi og rettsapparat skal bruke tid og ressurser på viktigere oppgaver enn å straffeforfølge politikere som ikke holder hva de lover. Det er vi hjertens enig i. Det er for mange rikspolitikere i dette land som gjemmer seg i korridorene og komiteene, og for få som våger å formulere store og hårete mål og deretter slåss for å nå dem. Å ikke bli gjenvalgt, og gå glipp av fire nye på Stortinget fordi man ikke holdt hva man lovet, er straff nok.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media