Politikerne er rystet. Våpnene strømmer inn i Sverige

- Det er fri passasje både til og fra grensa.

VÅPEN: Politiet i Malmö har samlet en del av våpenbeslaget fra 2016. Foto: Politiet
VÅPEN: Politiet i Malmö har samlet en del av våpenbeslaget fra 2016. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Over 600 beslaglagte våpen.

Det er status for politiet i Malmö når de teller opp våpenbeslaget for 2016. Mesteparten av de ulovlige våpnene, som brukes av de kriminelle i den svenske storbyen, kommer over Öresundbroa fra Danmark.

- Det er fri passasje både til og fra grensa, og det er mulig å kjøre rett over broa fra Danmark, eller komme inn via havnene på sørkysten. Det er utrolig lett å få våpnene inn, sier Eva Gun Westford, pressetalskvinne for det svenske politiet ifølge danske BT.

Rystet

Det er ikke bare på den svenske siden av sundet at det er oppgitt stemning over strømmen av alt fra revolvere og håndgranater til maskinpistoler og helautomatiske rifler, og BT skriver at politikerne er rystet over mengden våpen.

Danmarks justisminister Søren Pape Poulsen sier til den danske avisa at det er en problemstilling de tar på største alvor.

- Besittelse og smugling av skytevåpen er fullstendig uakseptabelt og grovt kriminelt. Jeg har bedt Rikspolitiet om å ta kontakt med svensk politi for å få undersøkt om vi kan hjelpe svenskene med å bekjempe smuglingen av skytevåpen til Sverige via Danmark, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.