Politikerne forstår misnøyen

OSLO/TJØME (Dagbladet): Både Frp's finanspolitiske talskvinne Siv Jensen og Høyres Per-Kristian Foss støtter NAFs krav. Gudmund Restad vet ikke helt hva han skal finne på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frp's Siv Jensen kjører bil selv, men mest i byen. Derfor har hun ikke de helt store bensinutgiftene.

Dersom prisen senkes med 50 øre pr. liter vil hun spare rundt 30 kroner pr. måned. På årsbasis utgjør dette vel 400 kroner.

- Bensinprisene i Norge er generelt altfor høye. Dette er en svært fornuftig argumentasjon fra NAFs side, sier Jensen fra sitt feriested på Tjøme.

- Dessuten er avgiftene altfor høye. Kanskje vi skal starte en folkeaksjon, slik at bilistene blir informert om hvor mye de betaler i avgifter og moms, sier hun.

Finansminister Gudmund Restad (Sp) skjønner at NAF krever lavere bensinpriser, selv om han først vil gjøre noe med prisforskjellene mellom by og land.

- Det er ikke urimelig at bensinprisen skal følge råoljeprisen. Men jeg har ikke grunnlag for å si at bensinprisene ikke går ned når råoljeprisen senkes. Så godt har jeg ikke fulgt med. Men hvis dette er riktig, skjønner jeg at anmodningen kommer, sier finansminister Gudmund Restad, som selv bruker bilen lite.

Han tar toget til og fra jobben hver eneste dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer