Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Oslo - den delte byen

- Politikerne har overlatt byutviklingen til eiendomshaier, som opererer som cowboyer

Allerede i 1975 advarte «leppa fra Grorud», Thorbjørn Berntsen (Ap) om at det var i ferd med å utvikles ghettoer i hovedstaden. Over 40 år etter, er Oslo blitt enda mer delt.

BEKYMRET: Arbeiderparti-legenden Thorbjørn Berntsen (83), også kjent som «leppa fra Grorud», var saksordfører for den første stortingsmeldingen om innvandring, i 1975. - Vi gjorde et ærlig forsøk på å integrere arbeidsinnvandrerne, men innså at vi måtte ha en stopp for å klare å integrere dem i samfunnet vårt, sier Berntsen, som har bodd 31 av sine år på Vestli. Alle foto: Nina Hansen
BEKYMRET: Arbeiderparti-legenden Thorbjørn Berntsen (83), også kjent som «leppa fra Grorud», var saksordfører for den første stortingsmeldingen om innvandring, i 1975. - Vi gjorde et ærlig forsøk på å integrere arbeidsinnvandrerne, men innså at vi måtte ha en stopp for å klare å integrere dem i samfunnet vårt, sier Berntsen, som har bodd 31 av sine år på Vestli. Alle foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo er blitt en delt by. På vestkanten og områder som Ullevål hageby er en klar andel av ressurstterke etniske nordmenn, mens Grorudddalen og Holmlia opplever en stadig økende andel personer med flerkulturell bakgrunn, med trangere kår. Boligene koster mindre på østkanten, og her er også langt flere kommunale boliger og utleieboliger på Oslo Øst.

- På 70-tallet advarte jeg om at vi måtte unngå ghettopreg i Oslo, fordi vi så at det allerede da var en opphopning av innvandrere i Groruddalen. Men politikerne har overlatt byutviklingen til eiendomshaier, som opererer som cowboyer, sier Thorbjørn Berntsen (Ap).

- Lille Pakistan

Det er lenge siden den tidligere miljøvernministeren fikk kallenavnet «leppa fra Grorud», for sine mange sterke meninger om alt fra innvandring, til klimautfordringer og boligpolitikk. Sjøl har Berntsen bodd det meste av sitt liv i Groruddalen, hvorav 31 år på Vestli.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?