Oslo - den delte byen

- Politikerne har overlatt byutviklingen til eiendomshaier, som opererer som cowboyer

Allerede i 1975 advarte «leppa fra Grorud», Thorbjørn Berntsen (Ap) om at det var i ferd med å utvikles ghettoer i hovedstaden. Over 40 år etter, er Oslo blitt enda mer delt.

BEKYMRET: Arbeiderparti-legenden Thorbjørn Berntsen (83), også kjent som «leppa fra Grorud», var saksordfører for den første stortingsmeldingen om innvandring, i 1975. - Vi gjorde et ærlig forsøk på å integrere arbeidsinnvandrerne, men innså at vi måtte ha en stopp for å klare å integrere dem i samfunnet vårt, sier Berntsen, som har bodd 31 av sine år på Vestli. Alle foto: Nina Hansen
BEKYMRET: Arbeiderparti-legenden Thorbjørn Berntsen (83), også kjent som «leppa fra Grorud», var saksordfører for den første stortingsmeldingen om innvandring, i 1975. - Vi gjorde et ærlig forsøk på å integrere arbeidsinnvandrerne, men innså at vi måtte ha en stopp for å klare å integrere dem i samfunnet vårt, sier Berntsen, som har bodd 31 av sine år på Vestli. Alle foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo er blitt en delt by. På vestkanten og områder som Ullevål hageby er en klar andel av ressurstterke etniske nordmenn, mens Grorudddalen og Holmlia opplever en stadig økende andel personer med flerkulturell bakgrunn, med trangere kår. Boligene koster mindre på østkanten, og her er også langt flere kommunale boliger og utleieboliger på Oslo Øst.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer