- Politikerne har skylda

- Det er forferdelig at fylkespolitikere ikke lytter til meldinger om uforsvarlig sykehusdrift hvis man går tjenestevei. En førsteside i Dagbladet måtte til for at noe skulle skje på Sentralsykehuset i Akershus (SiA), sier president i Den norske Lægeforening, Hans Petter Aarseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aarseth gir Trondheim-legen Hermod Petersen full støtte i reaksjonen mot sykehuseierne i Trondheim.

Aarseth minner om at det for fire år siden var medisinskfaglig ansvarlige på Regionsykehuset i Trondheim (RiT) som nektet å etterkomme et pålegg om innsparing. Det var en slags sivil ulydighet, men legene på RiT fikk full støtte av både Legeforeningen og Sykepleierforeningen. Når tar overlege Hermod Petersen sin hatt og går fra RiT.

- Alle regionsykehusene har hatt problemer lenge. Hver krone har gått til pasientbehandling. Effekten etter mange år er nedslitte bygninger, gammelt og mangelfullt utstyr og et utslitte personale, sier Aarseth, og viser til alle problemene som den seinere tid er rullet opp ved SiA.
- SiA er så langt den verste i klassen, men problemstillingene ved sentralsykehuset er kjent fra en lang rekke sykehus: Systematisk underprioriteringer gjennom en rekke år, og politikere som ikke tar signaler, sier Hans Petter Aarseth og fortsetter:

- Det er helt utrolig å høre at fylkespolitikere sitter og sier at de ikke har forstått alvoret. Hva slags språk skal man bruke for at de forstår at det nå må tas et løft som monner?