- Politikerne har skylden for medlemsfeil i Kirken

Giske mener kirken ikke kan klandres.

TAR PÅ SEG SKYLDEN: Kirkestatsråd Trond Giske var mandag tilstede i Trefoldighetskirken i Oslo da Kirkerådet presenterte sin informasjonskampanje for Kirkevalget 2009. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
TAR PÅ SEG SKYLDEN: Kirkestatsråd Trond Giske var mandag tilstede i Trefoldighetskirken i Oslo da Kirkerådet presenterte sin informasjonskampanje for Kirkevalget 2009. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirken kan ikke klandres for feilene som er avdekket i dens medlemsregister, slår kirkeminister Trond Giske (Ap) fast.

Kirkestatsråden fikk ros av kirketopper for skvær opptreden og tydelig tale da startskuddet for kampanjen foran kirkevalget 13. og 14. september ble smelt av i den vakre Trefoldighetskirken i Oslo mandag.

- Det er vi, politikerne i skiftende regjeringer, som har skylden for feilene i Kirkens medlemsregister, sa Giske.

Kirken har vært klar over at medlemsregisteret ikke er ført korrekt, og har i flere år bedt Kirkedepartementet om midler for å kunne få orden på registrert som ble opprettet i 1998 etter beslutning i regjeringen.

- Men vi tok oss ikke råd til den kostnaden, sa Giske, som ble takket og rost av Kirkerådets leder, Nils-Tore Andersen, for tydelig tale og at midler nå er stilt til rådighet som gjør det mulig å rydde opp.

(NTB)