Politikerne hyller fotballjentene

Hadia Tajik: - De to redningene til Ingrid Hjelmseth var det klasse over.

SEIER: I går vant de norske forballjentene over Danmark. Etter straffekonk og norsk finale regnet det inn lovord fra norske politikere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SEIER: I går vant de norske forballjentene over Danmark. Etter straffekonk og norsk finale regnet det inn lovord fra norske politikere. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Lykke til i semifinalen mot Danmark i kveld! Fotballjentene imponerer», skrev statsminister Jens Stoltenberg på Facebook i går ettermiddag.

De norske forballjentenes suksess i Europamesterskapet engasjerer politikere på sommerferie. I går flommet det over av lovord fra både Stoltenberg og Solberg på sosiale medier.

- Nå går vi for gull Etter kampens avsluttende straffekonkurranse og finaleplass, dukket det opp flere gratulasjoner fra fornøyde politikere på bade twitter og facebook. «Gratulerer med finaleplass til fotballjentene. En flott nyhet å få etter en herlig Rihanna konsert», skrev Solberg på Facebook.

Gårsdagens semifinale mot danmark endte i en nervepirrende straffekonkurranse og keeper Ingrid Hjelmseth ble kampens helt etter å ha startet med å redde to straffer.

- Det var helt, helt sinnsykt. Det er ingenting som er så deilig som å vinne kamper på straffespark, sa keeperhelt Hjelmseth til NRK etter kampen.

Idrettsminister Hadia Tajik, skryter av keeperens innsats under straffekonkurransen.

- De to redningene til Ingrid Hjelmseth var det klasse over, sier hun til Dagbladet.

Statsministeren hyllet også Hjelmseths prestasjoner : «For et drama, for en keeper, for et lag! Ingen stopper fotballjentene. Nå går vi for gull på søndag», twitret Jens Stoltenberg.

Stolt idrettsminister Kultur- og idrettsministeren krysset fingrene for de norske jentene i går.

- Jeg er imponert over at jentene klarte å holde nervene i sjakk og dra seieren i land på straffespark mot Danmark. Laget har spilt kjempebra i dette mesterskapet, nå gleder vi oss til finalen på søndag, sier Hadia Tajik, til Dagbladet.

«Spanande heilt til det siste! De norske jenter er det krutt i! », twitret hun i går.

Tajik har tidligere uttalt at hun er imponert over hvordan den norske idrettsmodellen i fotball fungerer og er helt enig i måten NFF tenker på. 

- Den eneste måten å bli best på er ikke å toppe laget tidligst mulig. Det er viktig å følge med på nummer to og tre, samtidig som den flinkeste må få utvikle seg for å bli bedre, sa Tajik til fotball.no.

HELT: Keeper Ingrid Hjelmseth var helten i straffekonkurransen og ble hyllet av Stolteberg. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
HELT: Keeper Ingrid Hjelmseth var helten i straffekonkurransen og ble hyllet av Stolteberg. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer