Nobels fredspris 2016

Politikerne hyller Fredsprisen som Norge var med å legge grunnlaget for

- Modig.

ERKLÆRER VÅPENHVILE: President Juan Manuel Santos erklærer her våpenhvile med FARC 25. august i år. Foto: REUTERS/John Vizcaino
ERKLÆRER VÅPENHVILE: President Juan Manuel Santos erklærer her våpenhvile med FARC 25. august i år. Foto: REUTERS/John Vizcaino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De politiske reaksjonene på Fredsprisen lot ikke vente på seg. Flere av de politiske partiene er samstemte om at det er en god og viktig fredspris.

Prisen er også en hyllest til det colombianske folket og av de talløse ofrene for borgerkrigen, skriver NTB.

Konflikten mellom regjeringen og landets største geriljagruppe har pågått siden 1964. Over 220.000 mennesker er drept og 6 millioner er drevet på flukt som følge av den langvarige konflikten.

Norge har sammen med Cuba vært tilrettelegger for fredsforhandlingene.

- Dette er en veldig viktig pris. Den anerkjenner det utrolig krevende arbeidet for fred i Colombia, og vil være et viktig signal til den videre prosessen, særlig etter at et knapt flertall av befolkningen stemte mot fredsavtalen, sier Høyres parlamentariske nestleder Nikolai Astrup til Dagbladet.

Han viser til at FARC-geriljaen har gitt positive signaler og forsikret om at de vil holde sin del av fredsavtalen, tross utfallet av folkeavstemningen søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer