Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Politikerne må ta de prostituerte på alvor

Arbeiderpartiets Karita Bekkemellem Orheim krever at politikerne tar de prostituertes situasjon på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-politikeren reagerer sterkt på opplysningene som kom fram i Dagbladet i går om miljøet i Skippergata. Hun mener at politikerne har et ansvar for den situasjonen som har oppstått.

-  Jeg har selv vært på PRO-senteret og møtt kvinner som jobber på gata i Oslo. Deres historier er rystende. Det er viktig at det er politisk vilje til å gjøre noe med dette samfunnsproblemet, sier Orheim.

Hun mener at regjeringspartiene har vært for passive, og at man nå bør se nærmere på hvilke konkrete tiltak man kan sette i verk overfor dette miljøet. Orheim vil nå ta opp dette med justisminister Odd Einar Dørum.

Spørsmålet vil nå bli tatt opp i Stortinget i november. Stortingsrepresentanten mener at Norge i større grad bør vurdere å gi utenlandske prostituerte en midlertidig oppholdstillatelse dersom det foreligger mistanke om en tvangssituasjon.

Statssekretær Rita Sletner i Justisdepartementet avviser kritikken fra Bekkemellem Orheim.

-  I likhet med Bekkemellem Orheim ønsker jeg at vi skal være så tøffe at bakmennene ikke skal føle Norge som noe attraktivt land. Vi jobber under handlingsplanen som vi la fram for to år siden, men den som trodde at dette skulle bli lett, tok feil. Dette tar tid; vi har å gjøre med godt organiserte kriminelle miljøer, og det jobbes på veldig mange fronter for å bekjempe trafficking, sier Sletner.

-  Er det riktig å fengsle trafficking-ofre uten papirer?

-  Vi vet ikke om de er trafficking-ofre. Er de det, skal de behandles som det. Da får de refleksjonstida på 45 dager, til å tenke over om de vil samarbeide.

ØNSKER HANDLING: Karita Bekkemellem Orheim
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media