Politikerne slår ring om Ap-Hadia etter massiv hets

Frykter «drittsekker» på nett skremmer kvinner bort fra politikken.

UAKSEPTABELT: Politikerne slår ring om Hadia Tajik (t.v), som opplevde massiv hets etter en artikkel i VG. Øverst fra venstre er parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp, innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari i Frp, Tajiks partikollega Helga Pedersen og Venstre-leder Trine Skei Grande.
UAKSEPTABELT: Politikerne slår ring om Hadia Tajik (t.v), som opplevde massiv hets etter en artikkel i VG. Øverst fra venstre er parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp, innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari i Frp, Tajiks partikollega Helga Pedersen og Venstre-leder Trine Skei Grande. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hadia Tajik (Ap) er blitt utsatt for massiv hets etter at hun stemte for å innføre republikk i Norge da Stortinget stemte over dette forrige uke. Det fikk kommentarfeltet i VG til å koke over av hatkommentarer.

Avisa melder at de aldri har opplevd lignende, og måtte stenge ut mellom 50 og 100 brukere fra muligheten til å kommentere.

Venstre-leder Trine Skei Grande er rystet over hetsen politikerkollegaen blir utsatt for. Partilederen fra Overhalla i Nord-Trøndelag har vært åpen om at hun selv har opplevd grov hets på internett - spesielt i forbindelse med flyseteavgiften regjeringen foreslo i fjor.

- Da jeg leste VG-saken tenkte jeg bare «wow, det blir sikkert slitsomt for henne å stå i», sier Skei Grande, før hun utdyper: 

- Kombinasjonen av at hun er en kvinne med innvandrerbakgrunn og kongehuset gjør dette utrolig mye tøffere å stå i enn for for eksempel Sveinung Rotevatn, som stemte for akkurat det samme, sier hun.

Rekordhets Hun er urolig over utviklingen - og frykter det vil gå utover likestillingen i politikken på sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer