Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikerne sovner på møtene

Vil innføre gymtime i Kristiansand bystyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter å ha sett flere av sine kollegaer sovne på møtene i Kristiansand bystyre, har nå venstrepolitikeren, Astrid Bekkenes sett seg lei. Hun vil innføre fast gymtime på møtene, skriver Fædrelandsvennen.

- Vi har jo en åtte- ti stykker som trimmer munnen ganske heftig og som går til og fra talerstolen. Men de fleste sitter der, i timevis, uten å bevege seg. Det er ikke sunt, sier Astrid Bekkenes til Fædrelandsvennen.

Bekkenes har lagt frem forslag om en fast timinutters gymøkt midt i hvert bystyremøte for ordfører Jon Oddvar Skisland.

- Representantene må jo få lov til å velge selv. Som ordfører sitter jeg foran forsamlingen. Jeg ser jo at enkelte kunne hatt veldig godt av å bevege seg litt, sier Skisland til Fædrelandsvennen.

Ordfører stiller seg positiv til forslaget og vil nå ta saken opp til avstemning på neste møte. Både ordføreren og venstrepolitikern håper og tror dette kan øke kvaliteten på arbeidet de gjør.

Dagbladet.no skrev fredag om en RV-politiker som kalte sine bystyrekollegaer for en gjeng med grupperunkere. Hun mente politikerne måtte sprite opp ordforrådet sitt slik at møtene ville bli mer interessante. Kanskje bystyrene kunne lære av hverandre?

Gjesp..: Her er det Carl i Hagen som blir knipset i et sårt øyeblikk. Kanskje han kunne ledet trimmen på Stortinget?
Og der sov Petersen..: For sent med trim for Petersen Her er skaden allerede skjedd..