Politikerne vil ha mer videoovervåking

Politikerne i justiskomiteen på Stortinget er positive til ønsket fra oslopolitiet om å overvåke deler av Oslo sentrum med videokamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter skuddramaet foran utestedet Baronen og Baronessen i Stortingsgata i Oslo natt til søndag, har politimester Anstein Gjengedal ytret ønske om flere videokameraer i de mest voldsutsatte sentrumsgatene.

Justisminister Hanne Harlem sier spørsmålet om kameraovervåking kan bli realisert allerede før høsten. Det har ikke justispolitikerne på Stortinget problemer med å godta.

Oslo S overvåkes

Foran hovedinngangen til Oslo Sentralstasjon har politiet i en tid drevet videoovervåking som ledd i et prøveprosjekt. Arbeiderpartiets Ane Sofie Tømmerås og Kristelig Folkepartis Finn Kristian Marthinsen ønsker en evaluering av dette prosjektet, før de tar endelig stilling til ønsket om flere politikameraer.

- Det må vise seg at videokameraene har hatt en forebyggende og oppklarende effekt. Dersom politiet mener det har hatt nytte av overvåkingen, og det viser seg at den skjer på en akseptabel måte, er vi positive til dette, sier Marthinsen.

- Jeg er i utgangspunktet negativ til videoovervåking av hensyn til personvernet, men det er betryggende at det er politiet som denne gang ber om dette, sier Tømmerås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer