Politikernes reaksjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IKKE ENIG: - Jeg synes at Storvik er for pessimistisk. Jeg er ikke enig med ham i at norsk økonomi står foran en kraftig nedtur, så å si uansett, sier finansminister Gudmund Restad .

Når det gjelder statens eierrolle, vil Restad i stedet betone viktigheten av nasjonalt eierskap.

- Hvis man ikke sikrer et nasjonalt eierskap er jeg redd for at norske banker vil være eid av utlendinger i løpet av kort tid, sier Restad.

STERK I TROEN: Kjell Magne Bondevik sier han tror på inntektspolitikkens evne til å stabilisere norsk økonomi. Han avviser Storviks kritikk og setter sin lit til de partene i arbeidslivet som vil videreføre moderasjonslinja.

Om statlig eierskap varsler Bondevik at staten vil selge seg ned i bankene.

- Vi er opptatt av nasjonalt eierskap, men vi ser ikke bort fra større konsentrasjoner innen bank- og finansvesen, sier Bondevik.

DREPENDE: - En drepende slakt av statlig eierskap, sier Høyres finanspolitiske talsmann, Per Kristian Foss . Foss mener at Storvik hadde mange gode råd til Restad:

- Det beste rådet er at Restad bør gi opp å gjøre noe med verden. Han bør i stedet innrette seg etter verden slik den er, og ikke lytte til Per Olaf Lundteigen, sier Foss.