Politikerparkering for fall i Oslo

Oslo-politikernes gratisparkering i rådhuset kan snart være en saga blott. Kommunens administrasjon foreslår å fjerne de private plassene, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parallelt med at politikerne strammer inn på parkering og bilbruk i hovedstaden, har det kommet kritikk mot at det er satt av 32 gratis parkeringsplasser i rådhuset til byen ledende politikere. Flere alternativer har vært foreslått, inkludert å ta betalt for plassene, og dele dem ut til de politikerne som trenger dem mest eller å konvertere anlegget til sykkelparkering.

Rådhusets forvaltningstjeneste har utredet saken, og Aftenposten har sett deres anbefaling. Administrasjonen foreslår å la seks plasser holdes av til «spesielle tilfeller» som sykdom blant de ansatte på rådhuset. To plasser skal være for forflytningshemmede. Tre tjenestebiler og en elbil til utlån skal også få plass, og så skal det bli plass til 200 sykler og bedre garderobeforhold, skriver avisen.

– En veldig god anbefaling. Å fjerne de plassene er helt greit, sier Sunniva Holmås Eidsvoll. Som gruppeleder i SV har hun parkeringsplass, men har aldri brukt den.

Aps gruppeleder, Frode Jacobsen, var blant dem som foreslo å la politikerne betale for parkeringen. Han sier forslaget er interessant, men avventer byrådets anbefaling.

(NTB)